Gemeente Rotterdam

Deze week ontvangen alle deelgemeenten een monumentale boom cadeau van het Rotterdams Groenjaar 2008. Tijdens het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Het Groenjaar is op 4 maart jl. gestart.

10 maart 2008

Afgelopen maanden hebben de deelgemeenten een monumentale boom uitgekozen. De meeste bomen komen uit het Rotterdamse Bomendepot. Het bomendepot van de gemeente Rotterdam is een kuuroord voor gezonde bomen waar ze tijdelijk worden geplaatst tot ze op een geschikte locatie in de stad kunnen worden teruggeplant.

Met het cadeau geven van een flinke, volwassen boom wordt een duurzame impuls gegeven aan de kwaliteit van het groen in Rotterdam. De bomen worden deze week op alle locaties geplant. In de loop van 2008 zullen deze bomen zijn voorzien van een plaquette met meer informatie.

Locatie en soort boom:

Hoek van Holland: Schelpweg Pinus Pinaster

Overschie: Abtsweg / Alkeetstraat Linde Palida

Centrum: Rochussenstraat Linde (reeds geplaatst)

Noord: Bentinckplein Acer Campestre

Delfshaven: Middellandplein Linde

Feijenoord: Afrikaanderpark Linde

Kralingen Crooswijk: Nieuwe Plantage-Weteringstraat Rode Beuk

Hilligersberg Schiebroek: Van Beethovensingel Linde

IJsselmonde: Beverwaard Oude Watering Plataan

Charlois: Van Teijenplantsoen Plataan

Hoogvliet: Oedevlietsepark Pauwlonia

Prins Alexander: Mia van Yperplein - Plataan

Monumentale bomen in Rotterdam.

Rotterdam kent reeds een aantal bijzondere monumentale bomen, zoals bijvoorbeeld de Rode Beuk aan het Koningin Emmaplein (120 jaar oud), de Plataan op de Lijnbaan (160 jaar) en de Westersingel (120 jaar), de Paardekastanje aan het Burgemeester Hofmanplein (100 jaar) en het Prins Alexanderplein (120 jaar) en de Leilinde in Hoogvliet (60 jaar). Meer informatie over bijzondere Rotterdamse monumentale bomen vindt u op www.groenjaar.nl.

Bron: Gemeentewerken, 10-03-2008