Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (10/3)

BREDA, 10 maart 2008

Drie jongens aangehouden na poging inbraak auto

BREDA: De politie heeft zondagmiddag dankzij een alerte getuige op de Voorvang drie jongens aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak in een auto die geparkeerd stond aan het Bergschot. De jongens van 14,14 en 16 jaar ontkenden inbraakpoging. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn over de aanhouding geïnformeerd.

De politie kreeg omstreeks 14.10 uur een melding dat op het bergschot, vijf jongens aan het inbreken waren in een auto. De knapen waren weggerend in de richting van het winkelcentrum aan de Heerbaan. Agenten werden ter plaatse aangesproken door de meldster die ook een signalement had van de jonge daders. Zij vertelde dat de jongens bij het linkerportier van een auto stonden te rommelen. Ze waren weggerend toen er een voetganger aan kwam lopen. Op de Voorvang werden drie van de vijf verdachten aangehouden. Zij werden door de meldster herkend. Aan de sloten van de auto, een Suzuki Alto, bleek geen schade te zijn.

Winkeldieven aangehouden in winkelcentrum Etten-Leur

ETTEN-LEUR: In het winkelcentrum zijn zondagmiddag twee winkeldieven betrapt. Het gaat om een 48-jarige man en een 45 vrouw uit Etten-Leur. Het stel had in twee winkels speelgoed gestolen met een gezamenlijke verkoopwaarde van 103 euro.

Een beveiligingsmedewerker van een winkel zag dat twee vaste klanten zich verdacht gedroegen. Hij bleef ze in de gaten houden en zag ze een doos speelgoed in hun tas stopten en daarbij schichtig rondkeken. Hij belde daarop de medewerkers van Scorpions die de verdachten buiten de winkel hebben aangehouden. In de twee big shopper tassen die de winkeldieven bij hadden, zaten nog meer gestolen goederen. Het ging onder meer om een Disney trein, lego en een pop. De verdachten gaven de winkeldiefstallen toe.

Politie onderzoekt woninginbraken in Baarle-Nassau

BAARLE NASSAU: Zondagavond werden kort na elkaar twee woninginbraken gemeld in Baarle Nassau. Aan de Boschhovenseweg werd ingebroken in een vrijstaande woning. Daar werd aan een raam van een slaapkamer geforceerd. Ook was het slot van de schuifpui afgebroken. Uit het pand is een horloge gestolen. Ook werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Generaal Maczeklaan. Daar werd het slot van de achterdeur middels de Bulgaarse methode geforceerd. Uit de woning zijn diverse sieraden en een geldbedrag gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.

Vernielingen en diefstallen bij golfbaan

TETERINGEN: Vanmorgen werd bekend dat op de Oosterhoutseweg bij de golfbaan vernielingen zijn gepleegd. Aldaar is een aannemer bezig met het bouwen van een clubhuis. In het pand zijn diverse vernielingen gepleegd. Zo zijn koperen leidingen, kabels en haspels en een minigraver kapot gemaakt/ Ook zijn emmers met tegellijm tegen muren gegooid, een boiler beschadigd en een kruiwagen in een vijver gegooid. Verder zijn diverse gereedschappen gestolen. "De politie heeft een aangifte van de uitvoerder opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk