Eerste eengezinswoningen De Raden opgeleverd

10/03/2008 11:26

Stichting Vestia Groep

Vestia heeft de eerste koopeengezinswoningen in De Raden opgeleverd. De woningen maken deel uit van de vernieuwing in De Raden. Deze wijk in Den Haag Zuidwest ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. In totaal worden er 650 woningen vernieuwd. De bouw van in totaal 195 eengezinswoningen startte in april 2007.

Gezinsuitbreiding
De heer en mevrouw Koolstra waren de eerste gelukkige bewoners die hun sleutel ontvingen. Zij werden in het zonnetje gezet door Gretha Jansen, directeur Vestia Den Haag Zuid-West. Naast een mand voorjaarsplanten, ontvingen zij een groot speelgoedkonijn. Het echtpaar verwacht namelijk in juni hun kindje. Met deze gezinsuitbreiding in het vooruitzicht, zijn zij extra blij dat zij nu binnenkort naar hun splinternieuwe, ruime woning kunnen verhuizen.

Keuze in wonen in een krachtwijk
Den Haag Zuidwest staat op de lijst met krachtwijken, opgesteld door minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). Vestia spant zich, samen met andere corporaties en de gemeente, al jaren hard in voor de vernieuwing van Den Haag Zuidwest. Het is een gebied met potentie en veel kwaliteit: er zijn speelveldjes, parken en een mooi winkelcentrum. Kortom, er is ruimte om goed te leven. De Raden is een goed voorbeeld van de manier waarop de vernieuwing gestalte krijgt. Variatie is het sleutelwoord: koop- en huurwoningen, eengezinswoningen en appartementen, nieuwbouw en renovatie. Vestia vindt dat de gebieden waarin zij actief is een bont geheel aan woonmilieus moeten bieden. Zodat er keuze in wonen is voor iedereen.

Modelwoning
Er is nog een aantal eengezinswoningen te koop. GeĂŻnteresseerden kunnen elke dinsdag van 14.30 uur tot 16.00 uur terecht in de modelwoning aan de Hertenrade. Meer informatie vindt u op www.deradengaanopnieuw.nl of www.woonwaardevol.nl.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 70.000 woningen. Vestia heeft landelijk bezit, de meeste woningen liggen in Haaglanden en Rotterdam. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het bedrijf, waar bijna 900 mensen werken. Meer informatie over Vestia? Kijk op www.vestia.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.deradengaanopnieuw.nl