Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersspeld voor vrijwilligers Woon- en Zorgcentrum Dijkveld

Dagelijks Bestuurder Bram van Hemmen reikte maandag 10 maart, 14.30 uur de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan de dames H. Kagenaar-Hendriks en C.M.J. van den Tillaart-Schenkeveld van Woon- en Zorgcentrum Dijkveld. De uitreiking vond plaats tijdens een High Tea in genoemd centrum aan de Huniadijk 251.

Mevrouw Kagenaar is 25 jaar geleden in Dijkveld gestart met de rijdende winkel. Samen met mevrouw Van den Tillaart ging zij wekelijks langs de deuren van de bewoners van Dijkveld met een kar vol met allerlei koopwaar: koekjes, kaakjes, drinken etc. Daarnaast zorgt zij er al 25 jaar voor dat vele bewoners een manicure krijgen. Op dit moment doet mevrouw Kagenaar dit alleen nog in Dijkveld, maar zij heeft zich ook vele jaren ingezet als vrijwilligster op de palliatieve unit in Antonius IJsselmonde.

Ook mevrouw Van den Tillaart is 25 jaar geleden als vrijwilligster in Dijkveld begonnen. Naast de rijdende winkel zet zij zich op vele andere terreinen in. Zo helpt ze mee tijdens kerkdiensten rondom de feestdagen en assisteert ze bij rommelmarkten en diverse andere activiteiten. Iedere 14 dagen organiseert zij samen met anderen de bingo. Verder verzorgt mevrouw Van den Tillaart elke maandag de instuif en 1 keer per maand assisteert zij bij de minimarkt.