Gemeente Medemblik

Gemeentenieuws 6 maart

Bij Zwaagdijk-West: College gemeente Medemblik tegen verhoging Westfrisiaweg

Het college van gemeente Medemblik ziet niets in verhoogde aanleg van de Westfrisiaweg ter hoogte van Zwaagdijk-West. Een twee kilometer lange en zes meter hoge weg is, in de ogen van verantwoordelijk wethouder Kasper Gutter, te ingrijpend in het landschap. Ook leidt het tot sloop van een aantal woningen.

Wij achten een dergelijke ingreep buitenproportioneel. De meerwaarde uit verkeersoogpunt, die bereikt wordt door een dijklichaam aan te leggen, staat ons inziens niet in verhouding tot de ruimtelijke inbreuk en de kwalitatieve aantasting die dat heeft op de omgeving. Dit zei Gutter gisteravond tijdens de Commissie Wegen, Verkeer en Vervoer van Provinciale Staten Noord-Holland.

Lagere ligging
Gutter is tevreden met het feit dat Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland in het kader van geluidsaspecten een lagere ligging én maximumsnelheid op het tracé Hoorn/Zwaagdijk-West in de besluitvorming laat meewegen. Daarmee neemt GS de aanbeveling van de MER-Commissie over. Alleen willen we ook dat met name de ruimtelijke aspecten en gevolgen erbij worden betrokken. Wat nu wordt voorgesteld is politiek onaanvaardbaar en ruimtelijk zeer ongewenst, vindt Gutter.

Grote lijnen akkoord
Overigens gaf Gutter aan dat het college van gemeente Medemblik op 10 maart aan de raad voorstelt om in grote lijnen akkoord te gaan met het voorliggende regio-akkoord en de bijdrage hierbij van gemeente Medemblik, een bedrag van 5.4 miljoen.

Als bijlage is de inspraakreactie van Kasper Gutter opgenomen.

Portefeuillehouder: Kasper Gutter

---

Nieuw bestemmingsplan voor landelijk gebied Medemblik

Gemeente Medemblik maakt een nieuw bestemmingsplan voor het landelijk gebied. Dit vervangt verschillende bestemmingsplannen voor het landelijk gebied/buitengebied en grote delen van de lintbebouwing van de voormalige gemeenten Medemblik, Noorder-Koggenland en Wognum.

Op maandag 10 maart is er een inloopavond. Die wordt gehouden tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis te Midwoud aan de Korteling
1. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Tijdens deze sessie kunnen bewoners en andere belanghebbenden kaarten bekijken waarop is aangegeven welk gebied precies tot het bestemmingsplan gaat behoren.

Zie ook Projecten en plannen

Portefeuillehouder: Kasper Gutter

---

B&W-besluitenlijst

Ter informatie is als bijlage de B&W-besluitenlijst van 26 februari opgenomen.


---

Activiteitenkalender


- 10 maart

seniorenraad Medemblik

09.30 uur, gemeentehuis Midwoud

Korteling 1, Midwoud


- 10 maart

inloopavond bestemmingsplan landelijk gebied

16.00 20.00 uur, gemeentehuis Midwoud

Korteling 1, Midwoud


- 10 maart

gemeenteraad Medemblik

20.00 23.00 uur, gemeentehuis Midwoud

Korteling 1, Midwoud