BredeSchool helpt sociale samenhang te verbeteren

maandag 10 maart 2008

Met de sociale samenhang in Schiedam gaat het langzaam beter. De Brede School speelt daarbij een belangrijke rol, bleek tijdens het Gesprek aan de Schie.

RKBS Het Meesterwerk in Schiedam

Vooral met elkaar in de buurt aan de slag en niet apart. Dat is één van de conclusies van het Gesprek aan de Schie. Het gaat om de samenwerking tussen huisartsen, seniorenwerk, thuiszorg, de BredeSchool en de supermarkt, waarbij vooral wordt gekeken naar overeenkomsten.

Ton Claassens, directeur van BredeSchool Het Meesterwerk illustreert het belang van goede zorg voor de kinderen en het betrekken van de ouders hierbij. Maar we doen veel meer, zoals het betrekken van de ouders bij de Nederlandse taal. Ook de schoolomgeving is belangrijk, omdat de ouders en de kinderen elkaar daar kunnen ontmoeten. Ik ben blij om een voorbeeld te noemen - dat we een trapveld bij de school hebben waar de kinderen en de ouders elkaar ontmoeten. BredeScholen kennen hun verantwoordelijkheden, maar lopen tegen hetzelfde aan. Vaak moet je dingen doen met een beperkt budget. Ik ben voor korte lijnen en het aanpakken van dingen. Wij hebben de contacten en willen graag verder."
Volgens Roland de Vreede, gemeentelijk coördinator van het grote stedenbeleid gaat de situatie in Schiedam er op een aantal fronten op vooruit. De werkloosheid loopt terug en de ontwikkeling van de inkomens gaat beter. Op stedelijk niveau lopen de zaken beter maar in de wijken valt er nog genoeg te doen.