Antillenhuis


Antilliaanse stands tijdens Emigratiebeurs zeer druk bezocht

Foto: Antillenhuis/PevryPress)

De Emigratiebeurs in Nieuwegein trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Ongeveer 12.000 mensen lieten zich tijdens de beurs informeren over een verhuizing naar het buitenland, 3000 meer dan vorig jaar. Dit verklaarde directeur Frans van Houten na afloop van de twee dagen durende evenement.

Het viel de directeur vooral op dat zich dit jaar opvallend veel jonge gezinnen meldden. ''De belangrijkste reden voor emigratie is nog steeds de behoefte aan meer ruimte en meer rust.'' De populairste emigratiebestemmingen zijn nog steeds landen als Canada, Zweden en Australië. Ook de Nederlandse Antillen zijn dit jaar volgens Van Houten opvallend populair om heen te verhuizen.

Standhouders uit de Nederlandse Antillen waren bijzonder tevreden met de beurs. Onder hen de Maduro & Curiels Bank, Bonaire Construction, Villapark Fontein (Curaçao), Stichting Ban Boneiru Bek, Flex Caribbean, Stichting IntEnt en het Antillenhuis. Allen hebben inmiddels reeds te kennen gegeven volgend jaar weer van de partij te zullen zijn.
Onder de bezoekers het afgelopen weekeinde ook de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia. Hij sprak alle standhouders uit de Nederlandse Antillen en gaf ook een korte presentatie over de staatkundige ontwikkelingen op de Nederlandse Antillen tijdens een informatiebijeenkomst van Stichting IntEnt. De stichting bevordert, in samenwerking met de Curaçaose Kamer van Koophandel, het ondernemen op Curaçao. Op beide dagen, zaterdag en zondag werden deze presentaties zeer goed bezocht.
---

Gepubliceerd op: 10-03-2008 Bron: Antillenhuis