Gemeente Deventer

Ontwerpwedstrijd voor het meubilair

Afgelopen zaterdag werd in de Bolwerksmolen de winnaar bekendgemaakt van de IJssellandschapprijs. De prijs van 1000 euro is uitgereikt aan het beste ontwerp voor een duurzaam eikenmeubel dat geplaatst wordt bij `rustpunten' in Salland. De stichting heeft de wedstrijd uitgeschreven om de rustpunten zo mooi mogelijk in te richten, met gebruik van eikenhout dat in Salland wordt gekapt

Jan Regelink (54) uit Heeten won de ontwerpwedstrijd voor het meubilair. Zijn model van een boomstoel siert straks alle 68 rustpunten. Dit zijn plekken in het Sallandse buitengebied waar fietsers en wandelaars kunnen uitrusten en streekproducten kunnen kopen. Het hout voor de stoelen komt van bomen langs de Oerdijk in Okkenbroek. De eiken moesten veiligheidshalve gekapt worden maar krijgen nu een passende herbestemming. In de Bolwerksmolen werd zaterdag meteen al begonnen met het verzagen van de boomstammen tot planken.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Gerrit Berkelder, molenaar Ber Fort, winnaar Jan Regelink en voorzitter Jaap Starkenburg van 'IJssellandschap'.

Foto van de prijsuitreiking

Foto Auke Pluim

Publicatiedatum: 10-3-2008
Foto van de prijsuitreiking

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 10 maart 2008