Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 10 maart 2008

Promotieteam 'nieuwe strepen op de weg' verspreidt 20.000 folders in Overijssel

Vanmorgen is in hotel-restaurant Dalzicht in Nijverdal de folderweek 'nieuwe strepen op de weg' van start gegaan. Na toespraken van gedeputeerde Job Klaasen, directeur Hans Wille van Rijkswaterstaat Oost-Nederland en Rob Gremmen van de ANWB vond buiten het officiële startschot plaats. Vervolgens is een jong en enthousiast promotieteam met een opvallende auto op pad gegaan met 20.000 voorlichtingsfolders. Het team bezoekt in één week drukke locaties in alle Overijsselse gemeenten:

maandag

Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente en Oldenzaal

dinsdag

Ommen, Wierden, Twenterand en Hardenberg

woensdag

Haaksbergen, Borne, Hengelo en Enschede

donderdag

Almelo, Losser, Tubbergen en Dinkelland

vrijdag

Zwolle, Deventer, Olst-Wijhe en Raalte

zaterdag

Kampen, Zwartewaterland, Dalfsen, Staphorst en Steenwijkerland

Uit onderzoek van de ANWB is gebleken dat weggebruikers de betekenis van de nieuwe strepen op de weg buiten de bebouwde kom niet goed kennen. Met name de groene middenstreep roept veel vragen op. Daarom heeft de provincie Overijssel, samen met haar partners, een voorlichtingscampagne op touw gezet. Naast de nieuwe folders worden ook andere communicatiemiddelen ingezet, zoals een website (provincie.overijssel.nl/strepenopdeweg), mottoborden langs de wegen en een artikel in huis-aan-huis bladen.

Het project 'nieuwe strepen op de weg' is een samenwerkingsverband van provincie Overijssel, Regio Twente, Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO), politie IJsselland en politie Twente, ANWB, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de Overijsselse gemeenten.