Gemeente Boekel


CERIN: opnieuw subsidie voor investeringen door jonge bedrijven

Het CERES-programma voor de regio Noordoost-Brabant loopt eind van dit jaar af. De regeling is mede tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de Europese Unie, de provincie Noord-Brabant en de CERES-gemeenten. Onlangs heeft de CERES Stuurgroep nog eenmaal een budget beschikbaar gesteld van 500.000,-- voor de CERES investeringsregeling (CERIN).

MKB-bedrijven (1-100 (FTE) medewerkers) met investeringsplannen vóór 1 augustus 2008 kunnen mogelijk nog in aanmerking komen voor 30% subsidie. Zij kunnen subsidie aanvragen op de aanschaf van nieuwe productiemachines en installaties. De bedrijven moeten actief zijn in de sector industrie of daaraan verwant.

De CERIN-regeling is bedoeld voor jonge bedrijven (niet ouder dan acht jaar) die in het CERES-gebied in Noordoost-Brabant gevestigd zijn. Dit gebied omvat de gemeenten Schijndel, Bernheze, Veghel, Uden, Boekel, Landerd, Mill, Sint Anthonis en Boxmeer.

De subsidie bedraagt minimaal 4.500,-- en maximaal 45.000,--. Aanvragen kunnen zolang het budget dat toelaat tot 1 juli 2008 schriftelijk worden ingediend. Belangrijk hierbij is dat u géén financiële verplichtingen voor de investering mag aangaan vóórdat u van Syntens een ontvangstbevestiging van uw subsidieaanvraag hebt ontvangen. De investering moet uiterlijk op 1 augustus 2008 zijn afgerond. De regeling wordt uitgevoerd door Syntens Eindhoven, Innovatienetwerk voor MKB-ondernemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw D. van Gils, telefoonnummer 088 - 4440553. De tekst van de regeling en de benodigde formulieren vindt u op de website www.sytens.nl/cering. Vragen over het CERES-programma in het algemeen kunt u terecht bij het Stimulus Programmamanagement te Eindhoven (040-2370100, www.stimulus.nl ).