Ingezonden persbericht


GETTY IMAGES EN LIONSGATE IN MUZIKALE SAMENWERKING

Licentiedeal van Lionsgate met Getty Images gaat van start met de Oscargenomineerde filmmuziek van 3:10 To Yuma

Amsterdam - 10 maart 2008 - Getty Images en Lionsgate hebben een nieuwe samenwerking bekend gemaakt om de commerciële licenties van Lionsgate's filmmuziek en soundtracks beschikbaar te stellen als onderdeel van de licentieactiviteiten van Getty Images. Als eerste zal de Oscargenomineerde filmmuziek van de veelgeprezen Lionsgate-kaskraker 3:10 To Yuma worden aangeboden. Marco Beltrami, die bekend staat om zijn unieke opnamemethodes, componeerde de filmmuziek en kreeg daarvoor zijn eerste Oscarnominatie.

"Met de progressieve en spannende filmmuziek van 3:10 To Yuma en andere originele muziekcontent van Lionsgate blijven wij het meest complete en diverse muziekarchief voor online licenties bieden", aldus Nick Evans-Lombe, executive vice president imagery, products en services bij Getty Images. "Met de aankoop van Pump Audio tot en met de lancering van Soundtrack vorig jaar heeft Getty Images belangrijke investeringen in muziek en muzieklicenties gedaan. Wij bieden ongekende keuzemogelijkheden en toegang tot alle content die moderne creatieve professionals nodig hebben."

"Met de soundtracktool van Getty Images kunnen creatieve professionals gemakkelijk een scala aan opwindende content in Lionsgate's groeiende muziekbibliotheek vinden, licentiëren en gebruiken", zegt Jay Faires, president music en publishing. "Omdat de website gettyimages.com maandelijks vier miljoen verschillende bezoekers krijgt, wordt ons product door onze muziek bij Getty Images onder te brengen veel toegankelijker voor consumenten. Onze samenwerking weerspiegelt de betrokkenheid van Lionsgate bij unieke samenwerkingsverbanden die de allernieuwste technologieën inzetten zodat onze muziekindustrie blijft groeien."

Als onderdeel van het initiatief van Getty Images om een uitgebreid online muziekplatform voor uiteenlopende commerciële toepassingen te bieden, zullen binnenkort populaire artiesten en titels aan haar imposante, alternatieve muziekcollectie worden toegevoegd. De extra muziekcontent van Lionsgate waarvan de licenties binnenkort beschikbaar zijn, bestaat onder andere uit de muziek van Lionsgate's bijzonder goed ontvangen televisieproductie Mad Men van AMC, de succesvolle comedy Weeds van Showtime (inclusief coverversies van de klassieker 'Little Boxes', het openingslied van de serie, uitgevoerd door uiteenlopende popiconen) en filmmuziek van Oscarwinnende Lionsgate-films als Crash en Monster's Ball.

Ga naar www.GettyImages.com/Music om toegang te krijgen tot de uitgebreide muziekcollectie van onafhankelijke artiesten van Getty Images.


- EINDE -

Over Getty Images

Getty Images is de grootste maker en distributeur van stockfotografie, beeldmateriaal en multimediaproducten ter wereld en een erkende aanbieder van andere eersteklas digitale content, zoals muziek. Het fotobureau bedient zakelijke klanten in meer dan 100 landen en is de eerste plek waar creatieve en mediaprofessionals naartoe gaan om fotomateriaal en andere digitale content te zoeken, kopen en beheren. De bekroonde fotografen en foto's van Getty Images helpen klanten inspirerend werk te maken dat dagelijks in de invloedrijkste kranten, tijdschriften, reclamecampagnes, films, televisieprogramma's, boeken en websites verschijnt. Pump Audio, onderdeel van Getty Images, is marktleider op het gebied van muzieklicenties en biedt klanten rechtstreeks toegang tot meer dan 20.000 originele tracks van de beste onafhankelijke artiesten en bands ter wereld om in uitzendingen, filmproducties, reclame en andere mediaprojecten te gebruiken. Ga naar http://www.gettyimages.com om meer te weten te komen over hoe Getty Images de unieke rol van digitale media voor zakelijke en communicatiedoeleinden bevordert, en ervoor zorgt dat creatieve ideeën tot leven komen.

Over LIONSGATE®

Lionsgate is 's werelds grootste, onafhankelijke producent en distributeur van speelfilms, televisieprogramma's, home-entertainmentsystemen, gezinsentertainment, video-on-demand en digitaal geleverde content. Lionsgate's prestigieuze en rijke bibliotheek van vrijwel 12.000 speelfilmtitels en televisieafleveringen is een stabiele bron van terugkerende omzet en biedt de kernactiviteiten van het bedrijf een stevig fundament voor groei. De merknaam Lionsgate staat wereldwijd voor origineel en gedurfd kwaliteitsentertainment: www.lionsgate.com.