Grote alcoholcontrole

Apeldoorn, 10-03-2008 o De politie heeft zondag 9 maart een 64-jarige vrouw uit Eerbeek en een 53-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten van het Verkeershandhavingsteam Noord- en Oost-Gelderland hielden zondag in de namiddag en het begin van de avond twee grote alcoholcontroles in de gemeente Apeldoorn. Zoals gebruikelijk dienen dan alle bestuurders een blaastest te ondergaan en ditmaal werden er 490 bestuurders gecontroleerd. De eerste controle werd gehouden rond sportpark Orderbos, de twee bij de Lange Amerikaweg en in totaal voerden 6 agenten de controles uit.

Rond 16.10 uur werd een vrouw met haar auto staande gehouden op de Sportlaan in Apeldoorn. Een blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Hierop is zij aangehouden. In de zogenaamde alcoholbus van de politie blies de vrouw een promillage van 1,4. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

De man werd omstreeks 20.00 uur staande gehouden op de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. De blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij aangehouden. In de alcoholbus van de politie blies de man een promillage van 1,2. De politie maakt proces-verbaal op.