Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen

Benoemingen

Prof.dr. R.M.J.P. Rikers hoogleraar Onderwijspsychologie, in het bijzonder de psychologie van het leren

Prof.dr. R.M.J.P. Rikers is benoemd tot hoogleraar Onderwijspsychologie, in het bijzonder de psychologie van het leren, in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Rikers (1967) is sinds 2001 verbonden aan de Erasmus Universiteit. Daarvoor werkte hij aan de Universiteit Maastricht. Hij was gastdocent aan de University of Maryland (USA).

Prof.dr. P.P.M.A.R. Heugens hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder organisation theory, development and change

Prof.dr. P.P.M.A.R. Heugens is benoemd tot hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder organisation theory, development and change in RSM Erasmus University. Heugens (1973) was eerder verbonden aan de Universiteit Utrecht en Concordia University, en werkt sinds 2005 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doet interdisciplinair onderzoek naar bureaucratie-theorie, theorie van instituties, bedrijfsethiek en vergelijkend corporate governance. Zijn onderzoeksvragen zijn bijvoorbeeld: Hoe komt het dat de bureaucratische organisatie steeds overleefd, ondanks alle kritiek erop? Hoe komt het dat bekende bedrijven geneigd zijn zich te misdragen, ondanks dat ze geleid worden door gerenommeerde managers? Heugens werd diverse malen onderscheiden voor zijn wetenschappelijke werk, en kreeg zowel in Rotterdam, Utrecht, als aan Corcordia de kwalificatie 'beste docent'.

Prof.dr. D.Brounen bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder real estate finance

Prof.dr. D.Brounen is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder real estate finance in RSM Erasmus University, vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Brounen (1976) studeerde economie aan de Universiteit Maastricht en promoveerde in Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was daar als universitair hoofddocent werkzaam, voor hij in 2003 naar de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam.

In het Erasmus MC zijn twee bijzonder hoogleraren benoemd, beiden vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Mw. prof.dr. E.C. Zwarthoff is benoemd tot bijzonder hoogleraar Moleculaire pathologie van tumorontwikkeling. Prof.dr. H.J.C.M. Sterenborg wordt bijzonder hoogleraar Fotodynamische therapie.

10 maart 2008