Openbare bibliotheek Amsterdam


See you later, alligator

10 mrt 2008 - 16:05
Dorine van der Klei
Logo bw 2008
Een liefdesgeschiedenis in de jaren vijftig door Dorine van der Klei, op piano begeleid door Tom Löwental of Dick van der Stoep.

"See you later Alligator" een jeugdliefde in de jaren vijftig Door Dorine van der Klei, op piano begeleid door Tom Löwenthal of Dick van der Stoep.

Een liefdesgeschiedenis in de jaren vijftig. Daar draait het om in het muzikale theaterprogramma "See you later Alligator" van Dorine van der Klei met Tom Löwenthal op piano. Ze vertelt aan de hand van haar dagboeken over haar prille liefde voor Johnny en ze zingt liederen uit die tijd die aansluiten bij de verhalen. In de voorstelling heeft rock-`n-roll een prominente rol, maar Van der Klei draait haar hand ook niet om voor Franse chansons en Nederlandse liedjes.

Ze zet overtuigend het verhaal neer dat begint in 1954. Je voelt mee met de roodharige Dorine die als een blok valt voor de stoere jongen,en die net zoals de Skymasters zingen, in de bus van Naarden naar Bussum haar eerste zoen krijgt, maar uiteindelijk in 1957 met een gebroken hart achterblijft. Wat een sukkel, die Johnny, dat hij zo'n leuke meid liet lopen.
De voorstelling brengt herinneringen boven. Hoe zou het eigenlijk zijn met mijn eerste liefde?

Maandag 10 maart, 20.00 uur, Bibliotheek Olympisch Kwartier Woensdag 12 maart, 20.00 uur, Centrale Bibliotheek Zondag 16 maart, 15.00 uur, Bibliotheek Osdorp
Donderdag 20 maart, 20.00 uur, Bibliotheek Mercatorplein