PvdA Rotterdam


PERSBERICHT
Rotterdam, 10 maart 2008

PvdA: Sloopwoningen moeten beter benut worden
Rotterdam kent een groot tekort aan goedkope huurwoningen. Gevallen van mensen die jarenlang op een wachtlijst staan voordat zij een geschikte woning gevonden hebben, zijn helaas geen zeldzaamheid. Door deze krapte vindt de PvdA dat de bestaande woningen zoveel mogelijk bewoond moeten zijn.

Tom Harreman, raadslid PvdA: "Leegstand brengt naast toenemende krapte op de woningmarkt ook andere sociale problematiek zoals verloedering met zich mee. De PvdA staat voor een schone, mooie en veilige stad. Onbewoonde huizen dragen daar niet aan bij." "Het is toch van de zotte wanneer corporaties woningen laten leegstaan zodat ze kunnen verkrotten," zegt Harreman.

Harreman: "Een treffend voorbeeld is de Peppelweg in Hillegersberg. Veel van de woningen, die boven de winkels gelegen zijn, staan leeg. De ondernemers in dezelfde panden hebben een contract tot 2012. Deze, goed onderhouden, leegstaande woningen kunnen dus nog voor vier jaar woonruimte bieden! Dat terwijl er talloze mensen op de wachtlijsten staan."

De PvdA heeft vandaag schriftelijke vragen aan het college gesteld en vraagt om een grote inzet van de wethouder om deze lege woningen weer bewoond te krijgen.