NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Twéé Calibris ZorgToppers 2008
Op 8 maart 2008 zijn Maaike Peerbolte (Roc Zadkine) en Sharon Westhoff (Horizon College) verkozen tot ZorgToppers 2008. De leerlingen eindigden gelijk, daarom een gedeelde eerste prijs. De prijs is uitgereikt door Gita Gallé, directeur van de NVZ. De ZorgToppers zijn leerlingen verpleegkunde die uitblinken in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid. `Beide leerlingen zijn zeer vakdeskundig en hebben erg goede sociale vaardigheden', aldus de jury.

Regionale wedstrijden door het hele land
De Calibris ZorgToppers 2008 namen het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hadden allen hun regionale wedstrijden gewonnen, die in de maanden januari en februari in zes regio's waren georganiseerd. De zes finalisten speelden twee rollenspellen, samen met een actrice. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Sharon Weeshoff liet tijdens de rollenspellen zien dat zij zich erg goed kan inleven in de patiënt. Maaike Peebolte toonde zich een zeer volwassen en daadkrachtige verpleegster.

Werken in de Zorg
De ZorgTopper wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.