Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Bewoners en stadsdeel werken samen aan schoon Zuidoost

In het kader van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 15 maart a.s., worden verschillende initiatieven genomen om Zuidoost schoon te houden.

Zo wordt een `afvalweek' georganiseerd in de H-buurt en houden diverse bewoners schoonmaakacties in hun wijk. Medewerkers van stadsdeel Zuidoost en de wijkopbouworganisatie MAAZO helpen hen een handje.

Afvalweek H-buurt
Na een bezoek van het dagelijks bestuur in september 2007 en de daarop volgende schouw met buurtbewoners, bleken veel bewoners zich te storen aan het huisvuil en grofvuil naast de inworpzuilen. Om deze reden geven wijkhostesses van maandag 10 maart tot en met zaterdag 15 maart a.s. voorlichting aan bewoners in de H-buurt over het correct aanbieden van huisvuil en grofvuil.

Programma H-buurt
De afvalweek wordt op zaterdag 15 maart a.s. feestelijk afgesloten in activiteitencentrum Hofgeest. Stadsdeelwethouder Emile Jaensch opent hierbij de middag, waarna `Living the dream' wordt vertoond, een muziekfilm met jongeren uit Zuidoost over de thema's schoon, heel en veilig.

12.30 uur inloop, inleveren slagzin en inschrijving voor rap-workshop
13.00 uur opening door stadsdeelwethouder Emile Jaensch 13.15 uur muziekfilm `Living the dream' 13.30 uur start gratis rap-workshop en kinderactiviteiten 15.00 uur afsluiting met traktatie

Schoonmaak in de wijk
Onder het mom `werken aan een leefbare wijk doe je samen', organiseren bewoners van Holendrecht, Nellestein en scholieren en medewerkers van Scholengemeenschap Reigersbos op zaterdag 15 maart a.s. `prikacties'. De initiatiefnemers van deze schoonmaakacties storen zich al enige tijd aan het (zwerf)vuil in de wijk. Om het goede voorbeeld te geven, steken zij nu de handen uit de mouwen.

Een gedeelde verantwoordelijkheid en een stukje bewustwording is hierbij het uitgangspunt. Bovendien zorgen de acties voor sociale binding met de buurt en verstrekt het de onderlinge band tussen bewoners. Voor de prikacties stelt het Milieutechnisch Bedrijf van stadsdeel Zuidoost bezems, prikkers en vuilniszakken beschikbaar aan de bewoners en zorgt voor de afvoer van de volle zakken.

De afvalweek in de H-buurt en schoonmaakacties in de wijk worden afgesloten met verschillende activiteiten voor bewoners.

Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over de schoonmaakacties in de wijk.