Ingezonden persbericht


Linkspans voor nieuwe Superferries:
Stena Line in zee met TTS Group

Hoek van Holland, 10 maart 2008

Stena Line B.V. heeft de Scandinavische TTS Group opdracht gegeven voor de levering in Hoek van Holland van verstelbare linkspans (laadbruggen) voor het boven- en benedendek van de twee nieuwe Superferries, die momenteel worden gebouwd bij AkerYards in Wismar, Duitsland. Deze schepen gaan de Stena Hollandica en de Stena Britannica vervangen, die op dit moment de dienst tussen Hoek van Holland en Harwich verzorgen. De levering en bouw van de twee linkspans zal volgens plan eind 2009 voltooid zijn.

Pim de Lange, Directeur van Stena Line over de verstelbare linkspans: "Snel laden en lossen is ons uitgangspunt geweest bij de bestelling van deze linkspans. Het leidt tot grotere doelmatigheid op het operationele vlak. Door de tijd in de haven te minimaliseren, kan de overtocht op zee met een lagere snelheid worden uitgevoerd. Deze lagere vaarsnelheid betekent een lager brandstofverbruik, hetgeen de bedrijfskosten drukt en beter is voor het milieu. Een goede koppeling tussen de linkspan en het schip is van cruciaal belang voor de optimale doorstroming van het verkeer.

De in aanbouw zijnde nieuwe schepen worden met 240 meter lengte en in totaal 5.500 meter aan opstelruimte voor vracht en personen auto's de grootste RoPax-ferries ter wereld. Het aantal voertuigen dat de schepen kunnen vervoeren stijgt met meer dan 30%. De huidige ferries, de Stena Hollandica en de Stena Britannica, zijn onlangs uitgebreid tot een capaciteit van 4.100 meter aan opstelruimte voor vracht en personenauto's.