Ingezonden persbericht


Persbericht, 10 maart 2008

Kürt Rogiers leest Marc de Bels MALUS

Een uniek muzikaal luisterboek

MALUS, één van de mooiste prentenboeken van Marc de Bel, verschijnt als luisterboek in de reeks Marc de Bel in schijfjes . Het verhaal wordt voorgelezen door Kürt Rogiers.

De luisterboeken van Marc de Bel zijn een genot voor het oor. De verhalen worden voorgelezen door de beste acteurs, onder regie van Vincent Rouffaer (o.a. Witse) en voorzien van een prachtige soundtrack door de Vlaamse componist Brian Clifton. Op MALUS wordt de muzikale compositie van Brian Clifton weergaloos uitgevoerd door het beroemde Flanders Recorder Quartet.

Het verhaal
Wanneer Malus op de wereld komt, is de hele familie Klokhuis dolgelukkig. Maar de zwijgzame, dromerige uk vindt geen vaste grond waarop hij kan groeien en bloeien. Hij vertikt het om groot te worden. Veel liever ravot hij in de tuin van opa, met de vijf beschermengeltjes die hij bij zijn geboorte kreeg. Tot Karma, de kat, een superdikke appel op zijn hoofd mikt, recht op zijn fontanel! Na verloop van tijd begint er een boompje te groeien op zijn kruin....

Malus is het verhaal over een jongetje dat een beetje anders is en extra aandacht en liefde nodig heeft. Het boek, met kleurenillustraties van Jan Bosschaert, is bekroond door de Kinder- en jeugdjury 1998. Wegens het grote succes is het boek Malus herdrukt en in het Deens verschenen. En is nu dus ook te verkrijgen als luisterboek voorzien van muziek.

Marc de Bel
Jarenlang was Marc de Bel onderwijzer in het vierde leerjaar. In 1987 werd hij opgemerkt door de toenmalige uitgeverij Infodok . Voor hen schreef hij Het ei van oom Trotter, dat meteen werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury voor het boek in Vlaanderen. Het was meteen de start voor een vruchtbare schrijversloopbaan.

Kürt Rogiers
Kürt begon zijn carriere op het toneel maar stapte al snel over naar de tv waar hij in 1996 zijn televisiedebuut maakte als als Jos Sneyers in de VTM-soapserie Wittekerke om vervolgens een aantal programma's te presenteren. In 2001 speelt Kürt in de film Costa, wat zijn nederlandse debuut betekend en ook hier presenteert hij diverse programma's en speelt hij mee in series. Vet hard, Sl8N8, en Nadine zijn enkel fims waar hij onlangs in was te zien.

Brian Clifton
Brian verhuisde als componist naar Hollywood om daar muziek te schrijven voor diverse films (Midnight Express, Chariots Of Fire, The Killing Fields). Na een glasrijke carriere kwam hij in 2000 weer terug in Antwerpen waar hij in contact kwam met Marc de Bel met wie hij samen het luisterboek Malus componeerde.

Flanders Recorder Quartet Met een schitterende collectie van meer dan 150 blokfluiten reist het Flanders Recorder Quartet de hele wereld rond. Van noord tot zuid, van oost tot west overtuigen Bart Spanhove, Tom Beets, Joris Van Goethem en Paul Van Loey op een enthousiaste, attractieve manier het publiek met de onbeperkte mogelijkheden van een blokfluit.

Vincent Rouffaer
Deze belgische regiseur is bekend van de bekende tv series Kongo en Witse. En heeft verschillende films op zijn naam, zoals "De collega's maken de brug".

Eerder verschenen in de reeks Marc de Bel in Schijfjes : Prins Blauwert, voorgelezen door Lucas VandenEynde. Het verhaal van Hebbert Wezel, voorgelezen door Warre Borgmans.

MALUS heeft een consumentenadviesprijs van 14,99 en is verkrijgbaar vanaf eind maart.