Ingezonden persbericht


Toename in boekingen en technologieverkopen toont aan dat hotelindustrie zich instelt op groei

Hoofddorp - De hotelboekingen via Amadeus zijn in 2007 met 7,5 procent toegenomen. De helft van deze hotelboekingen komt uit een ander land dan het geboekte hotel, hetgeen betekent dat de groei in boekingen een wereldwijde toename in internationale gasten illustreert. Tegelijkertijd indiceren trends in Amadeus IT business dat hotels zich voorbereiden op internationale uitbreiding: de verkoop van Amadeus multi-property Property Management System is gestegen met 33,4 procent in 2007. Beide trends wijzen erop dat hotelketens zich instellen op het verwelkomen van buitenlandse gasten en bovendien nieuwe bezittingen openen in nieuwe landen.

Amadeus ontvangt 18 onderscheidingen voor zijn e-commerce oplossingen voor de luchtvaartindustrie

Hoofddorp - Amadeus, wereldmarktleider op het gebied van technologie- en distributiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, heeft in 2007 achttien onderscheidingen ontvangen op het gebied van e-commerce oplossingen en websites in de luchtvaartindustrie. De prijzenregen bevestigt de samenwerkingsgerichte houding die Amadeus hanteert. Op dit moment gebruiken meer dan 75 van de grootste luchtvaartmaatschappijen de Amadeus e-commerce Airline Suite om op meer dan 80 verschillende markten meer dan 250 websites te ondersteunen. Amadeus heeft tevens voor het vierde jaar op rij de prijs gewonnen voor 'world's leading internet booking engine' bij de World Travel Awards.

Amadeus opent IT kenniscentrum in Chicago ter ondersteuning van de Noord-Amerikaanse reis- en toeristenindustrie

Hoofddorp - Amadeus heeft een IT kenniscentrum geopend ter ondersteuning van de implementatie van het Amadeus Altéa IT platform bij United Airlines, alsmede voor toekomstige IT projecten voor andere Amadeus klanten. "Met de implementatie van een IT platform zo uitgebreid als Altéa zal dit kenniscentrum een belangrijke component zijn voor het slagen van dit project, evenals voor de voortgezette groei van Amadeus in Noord-Amerika", zo stelt Mabrouk Sediri, Directeur STAR programma van Amadeus en tevens hoofd van het kenniscentrum.

Contactgegevens:
Amadeus Benelux Wieco ImPRove Communication
Luc Pannecoeck Ocky Wiemeyer
Tel.: +32 2 257 99 11 / +31 23 554 1430 Tel: +31 20 7155330 Fax: +32 2 460 03 84 / +31 23 562 4272 Fax: +31 20 7155339 E-mail: infobe@benelux.amadeus.com/ E-mail: ocky@wieco.nl infonl@benelux.amadeus.com


---- --