Politie Amsterdam-Amstelland



Onwel in café / Lauriergracht (10/03/08)

In een horecagelegenheid aan de Lauriergracht zijn in de nacht van zaterdag op zondag een aantal personen onwel geworden. Nadat ze in contact kwamen met de buitenlucht herstelden ze weer.

Omstreeks halftwee werd een personeelslid onwel. Hij wilde een verkeerd aangesloten Co2 fles opnieuw aansluiten. Door het al weggestroomde gas werd hij onwel waarna vier andere personen hem te hulp schoten. Ook zij werden onwel, maar alle personen knapten al snel op toen ze buiten kwamen. De GGD controleerde de aanwezige gasten waarna iedereen naar huis kon.

Aanhouding na overval woning / Rijpgracht (10/03/08)

Een 35-jarige man uit Almere is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van een overval op een woning aan de Rijpgracht.

De overvaller duwde zijn slachtoffer de woning binnen toen zij thuis kwam. De 31-jarige bewoonster werd door haar belager mishandeld en liep gezichtsletsel en een gebroken pols op. De dader maakte een portemonnee buit en vluchtte daarna weg met achterlaten van zijn tasje. Ongeveer een uur later werd de Almeerder aangehouden omdat agenten, na een controle van een identiteitsbewijs van een andere persoon in diens woning, de verdachte in diezelfde woning aantroffen. De man werd ingesloten en inverzekering gesteld waarbij hij een bekentenis aflegde. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Vernieling autobanden / Reigersbos (10/03/08)

Tientallen autobanden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag lekgestoken in verschillende straten in Reigersbos.

Bij de politie kwamen zaterdagmorgen diverse meldingen binnen van het gebeurde. In eerste instantie telden agenten ruim zestig lekke banden. Mogelijk loopt dat aantal nog op omdat enkele voertuigen al waren weggesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en verzoekt gedupeerden zo snel mogelijk aangifte te doen. Dat kan op het politiebureau maar ook via internet. www.evenaangiftedoen.nl Winkelier verjaagt overvallers / Dijkgraafplein (10/03/08)

Een winkelier aan het Dijkgraafplein heeft zaterdagmorgen twee overvallers verjaagd toen zij hem bij het openen van zijn winkel bedreigden. De twee verdachten vluchtten weg in een witte auto.

Toen de winkelier rond kwart over zes zijn zaak opende, zag hij twee gemaskerde en gewapende mannen aan komen rennen. De ondernemer begon luidkeels om hulp te schreeuwen waarop andere ondernemers hem te hulp schoten. De daders schrokken daar kennelijk zo van dat zij op de vlucht sloegen en in een witte auto wegreden die vermoedelijk geparkeerd stond op de Schuitenhuisstraat. Het overvallenteam van district West heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om zich te melden via 0900-8844 of een anonieme melding te doen bij M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.

Zakkenroller aangehouden / Ten Katemarkt (10/03/08)

De politie heeft zaterdagmiddag door snel optreden van een marktkoopman een 18- jarige vrouw kunnen aanhouden. De vrouw had op de Ten Katemarkt omstreeks 14.00 uur een portemonnee uit de tas van een 47-jarige vrouw gestolen. Die raakte daarbij licht gewond.

Het slachtoffer rekende bij een kraam af toen haar aandacht werd afgeleid door een jonge vrouw. Toen ze verder wilde lopen, deed ze een vervelende constatering. Haar schoudertas stond open en haar portemonnee zat er niet meer in. Op dat moment zag ze de vrouw weglopen. Ze liep achter haar aan en sprak haar aan. De vrouw begon direct te slaan en er ontstond een opstootje. Een oplettende marktkoopman kwam tussen beide en belde de politie. Toen de politie arriveerde, werd de vrouw die de rake klappen had uitgedeeld aangehouden. Ze werd naar de auto gebracht en vlak voor het instappen liet ze de gestolen portemonnee uit haar jas op de grond vallen. De dievegge kreeg een proces-verbaal en wordt vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.