Ingezonden persbericht


NEDERLAND 2 ZET DE BOEKENWEEK CENTRAAL

Met een uitgebreide programmering en een zware campagne staat Nederland 2 in maart in het teken van de Boekenweek. Highlights in de programmering zijn De Avond van het Boek (NPS), Van Kooten en De Bie: Van Oude Jongens Krentenbrood (VPRO), Het Uur van de Wolf met Godfried Bomans (NPS) en Boudewijn Büch: de Dichter, de Dodo en het Demasqué (VARA). Voorafgaand aan de Boekenweek zal Nederland 2 uitgebreid campagne voeren op televisie en internet, in landelijke dagbladen, bibliotheken en boekhandels. Deze campagne is het startsein om het profiel van Nederland 2 te versterken.

Campagne Nederland 2

De Boekenweek vormt de start voor een intensieve campagne voor Nederland 2. De komende maanden vormen ook andere evenementen aanleiding om het profiel van de zender te versterken. In het voorjaar staat naast de Boekenweek ook Pasen centraal, in de zomer is volop aandacht voor de culturele evenementen zoals Uitmarkt, Prinsengrachtconcert en Oerol. Dit najaar wordt ook uitgepakt rondom de Amerikaanse verkiezingen. Jeroen Kramers, manager marketing en promotie: "Nederland 2 zet aan het denken en heeft diepgang. En biedt heel veel kunst en cultuur. Juist op die punten onderscheidt het zich van andere zenders. Met zware campagnes op televisie en online, met advertenties in dagbladen en magazines, maar ook op locatie en tijdens evenementen zal een herkenbaar Nederland 2 worden neergezet".

Programmering Boekenweek

Van maandag 10 tot en met vrijdag 21 maart staat de programmering van Nederland 2 in het teken van de Boekenweek. Elke avond, met uitzondering van zaterdag 15 maart, worden in Op het nachtkastje (VPRO) portretten uitgezonden van bekende schrijvers als Ronald Giphart, Tommy Wieringa, Hella S. Haasse en Bernlef. Op maandag 10 maart brengt Nederland 2 De Avond van het Boek (NPS). Van Kooten en De Bie zijn op woensdag 12 maart eenmalig terug met het programma Van Oude Jongens Krentenbrood (VPRO). Ook op woensdag 12 maart staat Connie Palmen centraal in Profiel (KRO). Het Uur van de Wolf schetst op vrijdag 14 maart een portret van Godfried Bomans (NPS). Een dag later, zaterdag 15 maart, is de film Miss Austen Regrets (NCRV) te zien en op zondag 16 maart het programma De Leescoupé (KRO) met als centrale gast Jan Mulder. Op woensdag 19 maart staat het Boekenweekthema Ouderdom centraal in Andermans Veren (AVRO) en op die dag is ook Boudewijn Büch: de Dichter, de Dodo en het Demasqué' (VARA) te zien op Nederland 2.

Met vriendelijke groet,
Marion van Dam

_________________________________

NPO Televisie Programmering
' +31 (0)35 6774633
7 +31 (0)35 6777412
marion.van.dam@omroep.nl www.omroep.nl/npo

NPO
NPO-gebouw
Sumatralaan 45
Postbus 26444
1202 JJ Hilversum