Raad van State


maandag 10 maart 2008
Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Utrecht heeft verleend aan Bonder Recycling en Overslag B.V. voor een recycling- en overslagbedrijf aan de Kanaaldijk in Utrecht. Het bedrijf vervaardigt betonwaren, slaat spoorstaven en dwarsliggers op en verwerkt spoorwegballast tot secundaire grondstoffen. Een aantal inwoners van Utrecht verzoekt de Raad van State de vergunning te schorsen. (zaaknummer 200800777/2) Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Utrecht om een huisvestingsvergunning te verlenen voor de woning aan de Pallas Athenedreef in Utrecht. De zitting gaat ook over het bevel dat het gemeentebestuur heeft gegeven om de woning te ontruimen. Volgens de gemeente wordt de woning onderverhuurd door de huurder, die met zijn gezin naar Marokko zou zijn vertrokken. De huurder stelt dat hij nog steeds zijn hoofdverblijf in de woning aan de Pallas Athenedreef heeft, ook al verblijft hij regelmatig in Marokko om voor zijn moeder te zorgen. De rechtbank in Utrecht heeft in augustus 2007 zijn beroep ongegrond verklaard. (zaaknummer 200705896/1)
11.00 uur
van Limburg van het bestemmingsplan "Kern Heel" van de gemeente Maasgouw. Het plan heeft betrekking op het hele dorp Heel. Een echtpaar uit Heel en een projectontwikkelaar willen hoger kunnen bouwen en bovendien op een groter deel van hun percelen dan nu volgens het bestemmingsplan is toegestaan. De eigenaren van een boerderij aan het rand van het dorp willen ook kunnen uitbreiden. Dit is volgens het bestemmingsplan niet mogelijk omdat de boerderij in een gebied ligt dat bestemd is voor waterberging. Als het water in de rivier de Maas hoog staat, kan hun perceel gebruikt worden om het overtollige water op te vangen. (zaaknummer 200704020/1)

12.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Den Haag heeft verleend aan KPN Broadcast Services voor een zendstation met mast aan de Zichtenburglaan in Den Haag. Het station is bedoeld voor het uitzenden van radio- en televisiesignalen. Wijkberaad Houtwijk en de Stichting Bescherming Leefomgeving Den Haag verzoeken de Raad van State om de vergunning te schorsen. (zaaknummer 200800497/2)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.