Ingezonden persbericht


Colubris-partner Kannegieter start nieuwe businessunit

Businessunit Kannegieter Networking voor Value-Added distributie van netwerkproducten

Breda, 10 maart 2008 - Kannegieter, distributiepartner van Colubris Networks, start een nieuwe businessunit voor de Value-Added distributie van netwerkproducten. Hieronder vallen alle dynamische netwerkonderdelen, zoals switches, routers en wireless LAN-apparatuur. Dit komt in de praktijk voornamelijk neer op Colubris- en Allied Telesis-oplossingen. Vandaar ook dat Colubris dit initiatief van harte toejuicht. De WLAN-specialist verwacht door de oprichting van de businessunit Kannegieter Networking een sterke omzetgroei te realiseren in de Benelux. De businessunit Kannegieter Networking bestaat uit twee product managers en inkoop-, binnendienst- en channel management-medewerkers.

Kannegieter is specialist in alle netwerkoplossingen en met name in bekabeling. Met de nieuwe businessunit richt Kannegieter zich op de distributie in de Benelux van netwerkproducten, zoals switches, access points, routers en firewalls. Vooral de vraag naar Wireless LAN-netwerken groeit explosief. "De start van de nieuwe businessunit is de volgende stap in de uitstekende samenwerking tussen Colubris Networks en Kannegieter. Het is voor beide bedrijven een belangrijk middel om onze verkoop te stimuleren", zegt Harry Stevens, Sales Director EMEA bij Colubris. "Kannegieter is al jaren een uiterst waardevolle partner. Ze hebben een gigantisch marktaandeel in de levering van gestructureerde bekabelingssystemen in de Benelux. Kannegieter levert hiervoor maar liefst een kwart van de apparatuur. We zijn dan ook zeer verheugd dat de distributeur zich met de nieuwe businessunit Kannegieter Networking nog meer gaat richten op de verkoop van onze producten."

"Met de oprichting van de businessunit Kannegieter Networking spelen we in op de groeiende vraag naar netwerkapparatuur. Met name de 802.11n access points en de multiservice controllers van Colubris doen het goed in de markt. Daarnaast hebben we eind 2007 een Duits filiaal geopend. Binnenkort zullen we de nieuwe businessunit ook in Duitsland uitrollen. Op deze manier kunnen we op Europees vlak uitgroeien tot een speler van formaat", zegt Rik van Westerveld, Channel Manager Nederland bij Kannegieter. "Een aparte businessunit is voor Kannegieter en Colubris dé manier om de kansen in deze uitzonderlijke groeimarkt optimaal te benutten. Ik kijk ernaar uit om de sales van deze nieuwe divisie voor mijn rekening te nemen."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.

Ingezonden persbericht