Gemeente Sneek


in de sport

Congres voor vrijwilligers in de sport

Breedtesportprojecten Foarset en Impuls - actief voor elf Friese gemeenten - houden op maandag 10 maart het congres `Score mei frijwilligers' in Sneek, bij het RSG Magister Alvinus aan de Almastraat 5.

Voor het verlichten van de taken van vrijwilligers bij sportverenigingen zijn er allerlei slimme mogelijkheden. Breedtesportprojecten `Foarset' en 'Impuls' brengen alle sportverenigingen in hun elf gemeenten graag van alle mogelijkheden op de hoogte. Ook worden de verenigingen uitgedaagd zelf mee te denken. Deelnemers kunnen die avond een keuze maken uit maar liefst dertien workshops. Het complete programma - met sprekers - is te vinden op de website van Impuls: www.impulsfriesland.nl.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich via deze site aanmelden voor het congres.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.00 Start met lopend buffet
19.00 Opening door Andries Ekhart, wethouder van de gemeente Sneek
19.30 Eerste ronde workshops
21.00 Tweede ronde workshops
Aansluitend Afsluiting en gelegenheid om na te praten.

De dertien workshops zijn ingedeeld in drie hoofdthema's: professionaliseren, medewerkerbeleid en samen. Binnen elk thema wordt een aantal workshops aangeboden. Tijdens de workshops zullen deskundige en inspirerende workshopleiders het samen met de deelnemers hebben over allerlei knelpunten ten aanzien van vrijwilligerswerk in de vereniging. De focus zal daarbij vooral gericht zijn op het vinden van oplossingen.

Deelname aan het congres is gratis voor leden en vrijwilligers van verenigingen uit het Foarset- en Impulsgebied en via Partoer (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Fryslân). Voor overige verenigingen kost deelname EUR 50,-, inclusief buffet. De organisatie is in handen van Breedtesportprojecten Foarset en Impuls, in samenwerking met SPORT fryslân, de Nederlandse Sport Alliantie en Partoer.

Download rechts de brochure.