Ingezonden persbericht


Utrecht, 3 maart 2008

GroenLinks houdt bewonersavond over De Gagel

UTRECHT - GroenLinks Utrecht nodigt alle bewoners in Overvecht uit voor een discussieavond over de plannen voor De Gagel. Daar moeten ongeveer 1100 huurwoningen plaatsmaken voor 1500 duurdere woningen

De raadsleden van GroenLinks willen weten of een meerderheid van de bewoners het eens is met de plannen. De bijeenkomst is op maandag 10 maart in Buurthuis De Boog ((Gambiadreef 60). Iedereen die wil meepraten over de gebiedsplannen is welkom. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de discussie duurt tot 22.00 uur.

De plannen van de gemeente gaan niet alleen over de bouw van nieuwe woningen, maar ook over het opknappen van straten en groen, over veiligheid, scholing en over werk. Ze zijn mede opgesteld met het idee om de bevolkingssamenstelling te veranderen. Dat gebeurt vooral door huurhuizen te slopen en daarvoor in de plaats duurdere koop- en huurwoningen terug te bouwen. Een deel van de nieuwe huizen komt in het groen bij de Aleppodreef en bij de Ramsesdreef. Als de plannen doorgaan, daalt het aantal sociale huurwoningen van 85 procent naar 54 procent.

GroenLinks wil van bewoners horen hoe zij tegen deze plannen aankijken. ,,We hebben het idee dat de meeste bewoners het er niet mee eens zijn", zegt raadslid Pepijn Zwanenberg. ,,Ook GroenLinks is zeer kritisch. We willen graag kijken naar alternatieven die het groen sparen en die de mensen met lage inkomens niet de wijk uit jagen. Bovendien vragen wij ons af of verandering van de bevolkingssamenstelling echt de beste manier is om problemen in de wijk aan te pakken."

Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pepijn Zwanenberg op 06-48768672


---- --