Ingezonden persbericht


Persinformatie

Datum: 10 maart 2007

Samenvattingen Eredivisie Voetbal terug bij de NOS Radiorechten blijven bij NOS

De samenvattingen Eredivisie Voetbal komen vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2008 - 2009 terug bij de NOS. De NOS heeft deze rechten vandaag voor een periode van vijf jaar verworven. De uitzendingen van NOS Studio Sport beginnen na de zomer op het vertrouwde tijdstip van 19.00 uur. De NOS heeft naast de televisierechten ook de radiorechten voor de komende vijf jaar binnengehaald. Algemeen directeur Gerard Dielessen is uitermate verheugd met dit rechtenpakket. 'Het voelt alsof de Eredivisie weer thuiskomt', aldus Dielessen.

De 18 voetbalclubs uit de Eredivisie besloten vandaag om de samenvattingsrechten aan de NOS toe te kennen. Gerard Dielessen: 'De Eredivisie is erg belangrijk voor de publieke omroep in het algemeen en de NOS in het bijzonder. Het is immers de belangrijkste clubcompetitie van Nederland. We betalen een bedrag dat we politiek en maatschappelijk aanvaardbaar vinden.' Dielessen benadrukt dat de voetbalrechten niet ten koste gaan van andere programma's binnen de NOS. Ook heeft het verwerven van de rechten geen gevolgen voor de programmering van de publieke omroep als geheel.

Mediadirecteur Jan de Jong van de NOS is eveneens blij met de uitkomst. 'Football is coming home. De Eredivisie blijft te zien op het vertrouwde tijdstip van zondagavond 19.00 uur. Met de belangrijkste wedstrijden eerst, en zonder reclame-onderbrekingen en analyses.' Dat is goed voor de kijker, goed voor het voetbal en voor de overige sporten, en goed voor de NOS. Bovendien blijft NOS Langs de Lijn een vaste waarde voor de Nederlandse luisteraar', aldus De Jong.

Noot voor de redactie,