Port of Rotterdam

Portinvest voegt Van Esch International toe aan haar maritieme dienstverlening

Overname vormt nadrukkelijke uitbreiding van de dienstverlening

06-03-2008

Portinvest BV, een van de belangrijkste maritieme dienstverleners in de Rotterdamse haven en onder meer actief in afvalolie inzameling, emissieoplossingen voor gevaarlijke stoffen en verhuur van fenders en slangen, heeft 1 maart jl. de overname afgerond van Van Esch International BV, actief in de haven als transporteur en forwarder van scheepsbenodigdheden.

Van Esch International is sinds 1966 een bekende naam in de haven met haar "Cranebarges" oftewel kraanschepen en vormt een belangrijke schakel in de logistieke ketting voor rederijen.

De acquisitie past in het beleid om de verschillende maritieme diensten in de haven te bundelen, te professionaliseren en te versterken om zodoende in te spelen op de toenemende service behoefte bij zeeschepen die de haven van Rotterdam bezoeken.

"Deze acquisitie biedt ons de kans de krachten zodanig te bundelen dat een hoogwaardig serviceniveau kan worden aangeboden aan rederijen en agenten welke in toenemende mate eisen stellen aan hun toeleveranciers en wij vullen die behoefte in" aldus Andreas Drenthen sedert 1 januari algemeen directeur en mede aandeelhouder van Portinvest.

Een aan de aandeelhouders van Portinvest gerelateerd bedrijf, Burando Holding, is meer actief in de olie logistiek met o.a. FTS Hofftrans en Service Terminal Rotterdam en waarin vorig jaar oktober een belang is verkocht aan een aan de beurs in Singapore genoteerd bedrijf.

Bernard Muller, aandeelhouder en deeluitmakend van de directie van Burando voegt toe: "na onze verkoop van een belang in Burando, nu omgedoopt in Burando Oil Logistics, waarbij onze maritieme logistieke activiteiten niet zijn overgedragen zochten wij naar een aanvulling om ook deze tak een groei impuls te geven" en voegt daaraan toe "dat door onze ervaring en expertise in de haven er natuurlijk sprake zal zijn van belangrijke kostenvoordelen tussen onze twee takken welke in een aantal gevallen uiterst complementair aan elkaar zijn".

Burande Maritime Logistics, de naam waaronder geopereerd zal gaan worden biedt derhalve nu een bijna compleet pakket aan diensten zoals het ophalen van afvalolie van zeeschepen, de verhuur van slangen en fenders en emissieoplossingen bij het verladen van gevaarlijke stoffen en dus nu ook de afleveringen van scheepsbenodigdheden en onderdelen.