Socialistische Partij

Nieuwbouw Kempkensberg; SP akkoord maar stelt wel eisen

10-03-2008 * Afgelopen woensdag werd er in de commissie Ruimte en Wonen gesproken over de nieuwbouw die gepland staat op de Kempkensberg. In de kantoren worden de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst gehuisvest en biedt plaats aan 2.500 medewerkers. De SP is blij met het ontwerp dat is gekozen maar stelt wel eisen.

SP-fractievoorzitter Jasper Schaaf: "Gelukkig is het ontwerp gekozen waar ook de SP het meeste brood in ziet, met een minder massieve schaduw dan bij de andere ontwerpen." De SP maakt zich zorgen over de gevolgen voor het Sterrebos. Daarom wil de SP dat er een windsingel tussen gebouw en Sterrebos wordt aangelegd. "De gevolgen van de wind lijkt bij dit ontwerp gunstig te zijn maar om het zekere voor het onzekere te nemen willen we die maatregel" aldus Schaaf.

De SP wil ook dat de gemeente de regie pakt bij de verdere ontwikkeling van het project. Met name toekomstige woningen moeten energiebewuste worden gebouwt. Dus toepassing van Warmte-Koude-Opslag en Warmte-Kracht-Koppeling in het hele project van kantoren en woningen.