Ingezonden persbericht
SmartLine voegt ondersteuning voor Windows Vista toe aan nieuwe versie DeviceLock

DeviceLock® 6.2.1 beheert lokale poorten voor draagbare media tijdens de omschakeling naar Windows Vista® en Windows Server® 2008

Rotterdam, 10 maart 2008 - SmartLine lanceert vandaag DeviceLock 6.2.1 met ondersteuning voor Microsoft Windows Vista. Deze nieuwste versie van DeviceLock stelt organisaties in staat om te migreren naar Windows Vista zonder de controle te verliezen over de toegang van hun werknemers tot lokale poorten voor mobiele apparatuur. DeviceLock 6.2.1 geeft de gebruiker verschillende nieuwe mogelijkheden, waaronder het filteren van het Windows Mobile Device Center synchronisatieprotocol, integratie met de opensource-encryptie van TrueCrypt en verbeteringen in de administratieve en procesondersteuning.

Voor organisaties die werken met of upgraden naar Windows Vista is het van cruciaal belang gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen tegen lekken via lokaal aangesloten draagbare media, zoals USB-geheugensticks, verwijderbare flashkaarten, persoonlijke mobiele apparaten (zoals PDA's en MP3-spelers). Gezien het toenemende gebruik van persoonlijke mobiele apparaten bij bedrijven, is het belangrijk ervoor te zorgen dat lokale gegevenssynchronisatie tussen op Vista draaiende bedrijfscomputers en smartphones of PDA's van werknemers strikt wordt beheerd door de IT-beveiligingsafdeling.

Voor ondernemingen die Windows Vista als standaardsysteem hebben, biedt DeviceLock 6.2.1 beheerders de mogelijkheid de toegang van alle eindgebruikers tot alle soorten apparaten en lokale poorten op pc's nauwkeurig te regelen, online te controleren, vast te leggen in schaduwkopieën, te registreren, te analyseren en automatisch hardware-keyloggers te blokkeren. Door de proactieve bescherming tegen het lekken van gegevens en infiltratie van het bedrijfsnetwerk door malware via de lokale poorten, verkleint DeviceLock het risico van kwaadaardige acties, fouten of onachtzaamheden van medewerkers aanzienlijk. DeviceLock-hulpprogramma's ondersteunen nu standaard zowel de 32-bits als de 64-bits versies van Vista en Windows Server 2008. Alle uitvoeringen van de DeviceLock 6.2.1-beheerconsoles zijn verkrijgbaar als 32-bits Vista-toepassingen en kunnen in de emulatiemodus worden gebruikt op 64-bits Vista-platforms.

Een andere unieke eigenschap van DeviceLock 6.2.1 is de mogelijkheid tot gedetailleerd toegangsbeheer van communicatie van Windows Mobile®-apparaten met computers via het Windows Mobile Device Center synchronisatieprotocol. Middels het Windows Mobile Device Center (WMDC) kan de communicatie namelijk worden gecontroleerd en geschaduwd. DeviceLock maakt het mogelijk verbindingen van Windows Mobile-apparaten via alle lokale poorten en interfaces zoals USB, COM, IrDA, Bluetooth en Wi-Fi te reguleren. Met WMDC-beheer kunnen beveiligingsbeheerders centraal definiëren welke soort gegevens, zoals bestanden, afbeeldingen, kalenders, e-mails, taken, notities en andere WMDC-protocolobjecten, eindgebruikers mogen uitwisselen tussen bedrijfscomputers en hun persoonlijke Windows Mobile-apparaten. Bovendien kunnen beheerders controle- en schaduwbewerkingen uitvoeren op bestanden en andere gegevens die van de pc's naar mobiele apparaten worden gekopieerd.

"Veel van onze klanten bevinden zich momenteel in de eerste fasen van hun omschakeling naar Windows Vista-platforms, dus dit is precies het juiste moment om Vista-ondersteuning te bieden. De nieuwste versie van DeviceLock helpt deze omschakeling af te ronden zonder enig verhoogd risico voor de bedrijfsgegevens," aldus Ashot Oganesyan, oprichter en CTO van SmartLine. "DeviceLock zorgt ervoor dat de toegang van werknemers tot opslag- en mobiele apparaten die zijn aangesloten op computers waarop Windows-platforms draaien, onder controle blijft van de IT-beheerders."

Andere belangrijke nieuwe kenmerken van DeviceLock 6.2.1:

- Voor kleine en middelgrote bedrijven die de opensource-oplossing TrueCrypt toepassen, stelt DeviceLock 6.2.1 beheerders in staat het encryptiebeleid dat de werknemers moeten volgen bij het gebruik van verwijderbare apparaten centraal te definiëren en op afstand te regelen. Individuele werknemers of groepen kan bijvoorbeeld alleen worden toegestaan te schrijven naar en lezen van USB-flashgeheugens die zijn versleuteld met TrueCrypt-software, terwijl andere werknemers alleen kunnen lezen van verwijderbare opslagapparaten maar niet ernaar te schrijven - zelfs niet als de gegevens zijn versleuteld.

- DeviceLock Enterprise Server kan nu realtime computers op afstand controleren, de status van de DeviceLock-service en de consistentie en integriteit van het beleid nagaan en de resultaten vervolgens in het controleregister opslaan. Het is ook mogelijk een algemeen beleid te definiëren dat automatisch kan worden toegepast op geselecteerde computers op afstand, in het geval dat hun huidige beveiligingsbeleid verouderd of beschadigd blijkt.

- DeviceLock Enterprise Server kan nu bestanden van geschaduwde cd/dvd-images uitpakken als ze bij de server worden afgeleverd en die afzonderlijk in de database opslaan (één record per bestand).

DeviceLock 6.2.1 is per direct verkrijgbaar via de wereldwijde distributiekanalen van SmartLine. Alle gebruikers van DeviceLock met een geldige onderhoudsovereenkomst kunnen kosteloos upgraden naar de nieuwe versie.

Testen en beeldmateriaal
U kunt DeviceLock downloaden en testen via http://www.devicelock.com/dl/download.html of een mail sturen naar smartline@sterkwerk.nl , ook voor beeldmateriaal en verdere informatie

Over SmartLine Inc.
SmartLine Inc. (ook bekend als DeviceLock Inc.) is in 1996 opgericht om effectieve en succesvolle netwerkoplossingen aan te bieden aan kleine, middelgrote en grote bedrijven. SmartLine ontwikkelt software die robuust en betrouwbaar is als het gaat om de toepassingen van netwerkbeleid, maar die ook gebruiksvriendelijk en inzichtelijk is in zijn gebruik door systeembeheerders. Een belangrijk doel is om producten te leveren die goed zijn geïntegreerd en kostenbesparend werken. Op basis van deze formule zijn toonaangevende producten ontwikkeld en geïntroduceerd, zoals DeviceLock, een programma om het beveiligingsbeleid ten aanzien van 'mobile devices' te helpen versterken.

SmartLine Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole. DeviceLock is momenteel geïnstalleerd op meer dan 2 miljoen computers bij meer dan 50.000 organisaties over de hele wereld. Klanten zijn onder meer BAE SYSTEMS, AEROTEC Engineering GmbH, HSBC Bank, Barclays Bank, Chase Manhattan Bank en diverse (federale) overheidsinstellingen en departementen. Meer informatie is te vinden op http://www.devicelock.com/