Ingezonden persbericht


Persbericht
Maart 2008

Ontdek vlinders en libellen

Over een paar weken komt het veld weer tot leven met allerlei kleurrijke en fladderende insecten. Een mooi moment voor een prachtige nieuwe KNNV-uitgave: Ontdek vlinders en libellen - Op pad in 25 bijzondere gebieden. Dit fraaie boek bevat talloze tips en ideeën voor wandelingen in Nederlandse natuurgebieden, gericht op vlinders en libellen. Een echte aanrader!

Buiten kunt u zomaar de fijnste verrassingen tegenkomen. In uw achtertuin, maar ook in de grote verscheidenheid aan Nederlandse natuurgebieden. Kleurrijke vlinders en sierlijke libellen maken iedere wandeling tot een ontdekkingstocht. Het is nog leuker als u de namen kent van de vlinders en libellen die u tegenkomt. En als u meer weet van hun leefwijze en hun omgeving. Ontdek vlinders en libellen is daarvoor de ideale handleiding.

Algemene hoofdstukken laten u kennismaken met de wondere wereld van de fladderaars. U leest niet alleen over de ecologie en levenscyclus van vlinders en libellen, maar ook bijvoorbeeld over bescherming, beheer, fabels en feiten. Het boek bevat ook tips voor observatie. Wat dacht u bijvoorbeeld van experimenteren met alcohol en stroop om nachtvlinders te lokken?

Vervolgens passeren vijfentwintig van de mooiste Nederlandse natuurgebieden de revue: van veengebieden tot duinen, van bossen tot heidevelden. U ontdekt wat elk gebied nu zo bijzonder maakt en welke vlinders en libellen er voorkomen. De prachtige foto's en tekeningen laten zien dat Nederland niet alleen voor insecten een waar paradijs is, maar ook voor wandelaars.

Ontdek vlinders en libellen heeft een erg aantrekkelijke opmaak. Het bevat een schat aan achtergrondinformatie, handige tips voor herkenning en ideeën voor vlinderrijke wandelingen en uitstapjes. Duidelijke kaartjes laten zien waar u een wandeling of bezoekerscentrum kunt vinden en met de praktische bezoekersinformatie kunt u onbezorgd op pad.

Laat u inspireren door de frisse tekst en de fraaie foto's, trek de wandelschoenen aan en ontdek de Nederlandse rijkdom aan vlinders en libellen!

Ontdek vlinders en libellen

Op pad in 25 bijzondere gebieden

Auteur: Barbara Rijpkema
Uitgever: KNNV Uitgeverij i.s.m. de Vlinderstichting Uitvoering: 104 p., 15,5 x 22,5 cm, genaaid gebrocheerd, full colour met meer dan 300 foto's ISBN: 978 90 5011 272 7
Prijs: ¤ 14,95


Bestellen:

Ontdek vlinders & libellen
Ontdek vlinders & libellen
-



Uitgegeven ter ere van het 25-jarig bestaan van de Vlinderstichting.