GTI NV

GTI Noordwest bouwt in recordtempo elektrische installatie voor Corus

Velsen-Noord, 10 maart 2008

Multinational Siemens VAI heeft GTI Noordwest de opdracht gegund voor de elektrische installatie van een nieuwe koudwals 22 voor Corus. Met de bouw van de installatie is een bedrag van ruim ? 2,7 miljoen gemoeid. GTI Noordwest zet in drie maanden tijd maar liefst 25.000 manuren op efficiënte wijze in. Het grootste deel van de werkzaamheden zal al afgerond zijn in het eerste kwartaal van 2008.

De werkzaamheden bestaan uit het installeren van alle kasten (besturingen, verdelingen en aandrijvingen) en transformatoren. Alle installaties krijgen een hoog niveau van veiligheid en betrouwbaarheid. Ook voor de uitvoering van de werkzaamheden geldt een streng veiligheidsregime. Er wordt ruim 125 kilometer kabel verwerkt, dit zijn ruim 4000 kabels die worden aangesloten en getest.

GTI Noordwest kan deze opdracht als onderaannemer in dit krappe tijdschema voltooien omdat ze bijzonder goed bekend is met de werkwijze en kwaliteitseisen van Corus. Beide partijen werken al 30 jaar naar volle tevredenheid samen. Hans van Happen, Lid van het Executive Team en Algemeen Directeur cluster Noord: ?Voor ons is deze opdracht een uitdaging van formaat maar gezien de jarenlange ervaring met Corus hebben we er alle vertrouwen in dat we dit project naar tevredenheid kunnen opleveren.?