Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeeland wint in Utrecht

Sudoku Team L.C. drie keer in de prijzen

Den Haag, 10 maart 2008. Het Sudoku Team L.C. van het Calvijn College uit Krabbedijke heeft afgelopen zaterdag, 8 maart, op de Marktdag van Jong Ondernemen in het winkelcentrum Hoog Catherijne, drie prijzen in de wacht gesleept; de derde prijs voor de beste stand, de tweede prijs voor de beste klantbenadering én de overall-dagprijs.

Jong Ondernemen
Stichting Jong Ondernemen introduceert en stimuleert bij leerlingen en studenten van basisonderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs, met haar ondernemingspakketten, het ondernemerschap; één van de speerpunten van kabinet Balkenende IV. Praktijkleren ('learning bij doing') staat bij Jong Ondernemen hoog in het vaandel.

Praktijkleren
Een belangrijk onderdeel van het praktijkleren zijn de jaarlijkse Marktdagen. Voor de studenten een uitgelezen kans om hun producten aan de man te brengen en de omzet te verhogen. Daarnaast leren studenten in de praktijk hoe om te gaan met klanten.

Hoog Catherijne
Ruim negentig studentenbedrijven stalden afgelopen zaterdag in Hoog Catherijne hun koopwaar uit; een volledig zelf ontworpen en geproduceerde zaklamp waarvan binnen twee seconde de batterij kan worden vervangen, een boomstam die dusdanig met de zaag is geprepareerd dat hij dient als een op zich zelf staande vuurkorf, een verpakte condoom als sleutelhanger, enzovoort, enzovoort.

Prijzen
Gedurende de Marktdagen worden de studentenbedrijven geobserveerd door een jury die, aan het einde van de dag, een prijs uitreikt aan het bedrijf met de beste stand en aan het bedrijf met de beste klantbenadering. Ook wordt er een overall-prijs uitgereikt.

De winnaars
In de cathegorie 'beste stand' ging de derde prijs naar Het Sudoku Team L.C., de tweede prijs naar The Young Dynamic Company en won Verras je liefde de eerste prijs. De derde prijs voor de beste klantbenadering werd gewonnen door Probe Genimen, de tweede door Het Sudoku Team L.C en de eerste prijs door Blik op Mileu. De overall-prijs van 8 maart 2008 is gewonnen door Het Sudoku Team L.C..

Nog een prijs
Corio, eigenaar van Hoog Catherijne, verraste de aanwezigen met nog een prijs. Vanwege de originele manier van klantbenadering - jongleren met drie luxe longleerballen-, mag het studentenbedrijf Brainees een aantal dagdelen gebruik maken van één van de kiosks op Hoog Catherijne om hun waar te verkopen.

Eindhoven
29 maart

10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Heuvelgalerie
Den Haag
5 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Megastores
Apeldoorn
12 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Oranjerie
Hoogeveen
19 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum
Tamboerpassage



Ingezonden persbericht