Politie Amsterdam-Amstelland



Man bewusteloos na val uit bouwlift / De Ruyterkade (10/03/08)

Een 40-jarige bouwvakker is bewusteloos afgevoerd naar een ziekenhuis nadat het bouwliftje waarin hij werkzaam was omwaaide. Het ongeval vond plaats in een bouwput bij het Centraal Station, nabij de Oostelijke onderdoorgang. Het traumateam heeft ter plaatse hulp verleend. Naar het zich nu laat aanzien, heeft de man rug-en hoofdletsel opgelopen. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Hennepplantage ontmanteld: zes aanhoudingen / Sam van Houtenstraat (10/03/08)

De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur een hennepplantage aangetroffen op de Sam van Houtenstraat. Hierbij werden zes mannen aangehouden.

Nadat meerdere buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast ging de politie maandagmiddag poolshoogte nemen. In het pand stuitte de politie op zes mannen en een in werking zijnde plantage. Naast de aanhoudingen werden ook 1000 planten in verschillende groeistadia en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De planten worden onmiddelijk vernietigd.

Automobiliste gewond na aanrijding / Johan Huizingalaan (10/03/08)

Een 21-jarige vrouw is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de kruising van de Johan Huizingalaan met de Aletta Jacobslaan. Daarbij was behalve de auto van de vrouw ook een auto met een 62-jarige man als bestuurder. Vermoedelijk dat één van de voertuigen door rood reed, waarna de auto's op elkaar zijn gebotst. De brandweer moest eraan te pas komen om de vrouwelijke bestuurder uit haar auto te bevrijden. Over haar verwondingen is niets bekend. De andere bestuurder bleef ongedeerd.