Politie Twente

Almelo, 10 maart 2008

Brandmelding ziekenhuis Almelo

Vanavond omstreeks 18.37 uur kwam er een automatische brandmelding binnen bij de meldkamer vanuit het Twenteborg ziekenhuis aan de Zilvermeeuw. Omdat het om rookontwikkeling ging op meerdere etages van het ziekenhuis schaalde de brandweer fors op.

Voor de brandweer was snel duidelijk waardoor het incident was ontstaan en wat de rookontwikkeling op de diverse etages heeft veroorzaakt.
De oorzaak bleek een vastgelopen V-snaar van een luchtbehandelingsinstallatie in de technische ruimte op de 2e etage te zijn.

De politie heeft direct de omgeving van het terrein rondom het ziekenhuis afgezet. Daarnaast heeft ze geassisteerd bij het evacueren van ca. 50 patiënten. Zij konden intern ondergebracht worden.

Uit voorzorg heeft de brandweer metingen verricht. Die toonden dat er in de rook geen concentraties van stoffen aanwezig waren die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

De betreffende afdelingen zijn geventileerd en in de loop van deze avond konden de patiënten terug naar hun eigen afdeling.

De brandweer Almelo heeft bijstand gekregen van verschillende korpsen uit de omgeving, waarbij in totaal 28 voertuigen en circa 150 manschappen ter plaatse zijn geweest.