PERSBERICHT: Dow Jones neemt Betten Financieel Nieuws over

Maandag 10 Maart 2008

Amsterdam, 10 maart 2008--Dow Jones & Company, een toonaangevende leverancier van financieel economische diensten, waarvan het brengen van nieuws een belangrijk onderdeel is, kondigt vandaag de overname van de Nederlandstalige financieel economische nieuwsdienst Betten Financieel Nieuws aan. Financiele details over de overname worden niet gegeven.

Dow Jones is van plan Bettens uitgebreide coverage van de financiele markten te integreren met die van Dow Jones Nieuwsdienst in Nederland om op die manier hun klanten een nog beter product te kunnen bieden en om hun klantenbestand een nog beter inzicht te kunnen geven in wat er in de Nederlandse financiele markt en daarbuiten gebeurt.

De overeenkomst toont aan dat Dow Jones volledig toegewijd is aan het leveren van hoogwaardig nieuws over de Europese aandelenmarkten en daarbij ook kijkt naar het leveren van nieuws op lokaal niveau en dat het ook werkt aan de verdere ontwikkeling van niet-Engelstalig nieuws. Betten is in Nederland vooral bekend onder de naam Betten Beursmedia Nieuws.

'Betten heeft in Nederland een ijzersterke reputatie op het gebied van de snelheid waarmee het nieuws wordt gebracht en de kwaliteit van het nieuws dat ze brengen. De integratie met Dow Jones Nieuwsdienst zal zorgen voor een onverslaanbare combinatie voor onze klanten en ze een nog beter overzicht geven van wat er gebeurt in de financiele markten wereldwijd,' aldus Clare Hart, executive vice president van de Enterprise Media Group van Dow Jones & Company.

'We willen onze coverage van lokale markten ook gaan uitbreiden in lokale talen en overnames als deze helpen ons daarbij. Ook zorgen ze er voor dat we onze Europese klanten nog beter kunnen bedienen,' voegt Hart toe.

Dow Jones Newswires levert ook nieuws in het Arabisch, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans.

'Dit is een geweldige mogelijkheid voor de klanten van Betten om het nieuws dat we brengen nog wijder te verspreiden, vooral op Europees niveau. Samen met Dow Jones Nieuwsdienst worden wij d e leverancier van Nederlandstalig financieel economisch nieuws,' aldus Jan-Willem Struiksma, een van de managers van Betten.

'Daar komt nog bij dat onze klanten uit een veel breder scala diensten kunnen putten door de wereldwijde diensten die Dow Jones levert,' zegt Pim van Dijk, een andere manager van Betten.

Betten is een toonaagevende leverancier van financieel economische berichtgeving en het levert nieuws aan particuliere en professionele beleggers, maar ook aan verschillende media en bedrijven. Dow Jones Newswires levert wereldwijd zowel nationaal als international financieel economisch nieuws aan mensen die voornamelijk werkzaam zijn in de financiele wereld.

Het nieuws wordt gemaakt door een toegewijd team dat volledig gespecialiseerd is in financieel economische berichtgeving. Daarbij wordt het nieuws in zowel nationaal als internationaal perspectief weergegeven.

Dow Jones Newswires heeft 90 kantoren wereldwijd en publiceert 12.000 berichten per dag in 11 verschillende talen. Er wordt gebruikt gemaakt van de diensten door meer dan 435.000 mensen die actief zijn in de financiele wereld in 66 verschillende landen. Dow Jones Nieuwsdienst Nederland is onderdeel van dat wereldwijde netwerk.

Voor meer informatie kunt u naar de site www.djnewswires gaan. Meer informatie over de Dow Jones Enterprise Media Group, vindt u op www.solutions.dowjones.com

Dow Jones & Company is onderdeel van News Corp, een wereldwijd opererend mediabedrijf, dat beschikt over eigen televisiekanalen, kranten en websites. Dow Jones is onder meer eigenaar van The Wall Street Journal, Dow Jones Newswires en Dow Jones-Factiva. Ook is Dow Jones bekend vanwege het ontwikkelen van verschillende indexen zoals bijvoorbeeld de Dow Jones Sustainability Index.

CONTACT: Shannon Sullivan, Public Relations Manager, of Dow Jones Enterprise Media Group,
+1-609-627-2312, shannon.sullivan@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

March 10, 2008 10:46 ET (14:46 GMT)

Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.