Gemeente Waalwijk OPSW organiseert 2 bijeenkomsten

Hoe betrekt u ouders en/of jongeren bij uw organisatie?

Het werven van vrijwilligers is een hele klus! Wie is daar binnen de organisatie
verantwoordelijk voor? Wordt hierbij ook aan de groep Ouders en Jongeren gedacht?
Hoe worden ouders en/of jongeren betrokken bij de organisatie? Hoe worden ze enthousiast voor de vele vrijwilligerstaken? Om de verenigingen hierbij op weg te helpen organiseert het OndersteuningsPunt Sport en Welzijn de volgende twee bijeenkomsten: Ouders Graag Gezien en Jongerenmarketing

Ouders Graag Gezien dinsdag 11 maart 2008
Tijdens de informatiebijeenkomst Ouders Graag Gezien maken de deelnemers kennis met de methodiek om bestuurders en eventuele andere geïnteresseerden, te helpen bij het ontwikkelen van een goede relatie met de ouders van jeugdleden. Uitgangspunt is om ouders te stimuleren aandacht te schenken aan de activiteit van hun kind. Het positief effect is dat ouders vervolgens graag een handje helpen bij kleine en grote vrijwilligerstaken.

Jongerenmarketing maandag 17 maart 2008
De workshop Jongerenmarketing richt zich op het werven van jonge vrijwilligers en jonge leden en om deze aan een organisatie te binden. Hoe krijg je jongeren enthousiast? Hoe kun je als organisatie inspelen op de behoeften van jongeren en daar zo goed mogelijk bij aansluiten? Wat heeft een organisatie te bieden voor deze jongeren?

Het programma
Het programma van beide avonden ziet er als volgt uit: 19.15 - 19.30 uur Ontvangst/koffie/thee
19.30 22.00 uur Aanvang informatiebijeenkomst/ workshop 22.00 - 22.30 uur Mogelijkheid tot napraten

Locatie: gemeentehuis Waalwijk, nieuwe raadzaal, Raadhuisplein 2 in Waalwijk.

Deelname
Deelname is gratis.
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor diegenen die zich binnen de Waalwijkse vrijwilligersorganisaties bezighouden met het werven van vrijwilligers.
Per avond kunnen maximaal 2 personen van dezelfde organisatie inschrijven.

Inschrijven vóór 25 februari 2008
De secretariaatsadressen van de Waalwijkse vrijwilligersorganisaties hebben afgelopen week een uitnodiging met inschrijfformulieren toegestuurd gekregen. De inschrijfformulieren zijn ook te downloaden via www.waalwijk.nl/opsw en deze worden gemaild aan opsw@waalwijk.nl. Ook staat op bovengenoemde website verdere informatie over de inhoud van de bijeenkomsten.

Publicatie datum 11-02-2008