Ingezonden persbericht


Persbericht

Debatcentrum Tumult presenteert:

Architectuur: Over Grenzen

Vanaf maart 2008 staat vier maanden lang, iedere tweede dinsdag van de maand architectuur centraal bij TUMULT. Met welke grenzen hebben de architectuur en de architecten te maken? Waar lopen ze tegenaan en wie bepaalt die grenzen?

De eerste aflevering gaat over burgerinspraak. Op dinsdag 11 maart debatteren in de TUMULTzaal op het Domplein: Pieter Weijnen, architect en werkzaam bij FARO Architecten, ontwikkelde de 'Architectuur smaaktest'; Flip ten Cate, directeur Federatie Welstand; Jan Benthem, architect van het nieuwe Utrecht Centraal Station, Benthem Crouwel Architecten; en Tom Leest, senior adviseur Inspraakpunt, kennis en expertisecentrum op het gebied inspraak en consultatie. Moderator is: Patrick van der Heijden, Tinker Imagineers.

Wie bepaalt hoe de openbare ruimte eruit ziet? En moet dat anders? In de afgelopen jaren klonk regelmatig de kritiek over saaie blokkendozen in de stad. Willen we de mondige burger meer invloed geven over wat gebouwd wordt? Wellicht ontstaat er meer draagvlak als u, de burger, meepraat? Minister Plasterk vindt dat gemeenten meer inspraak moeten regelen. Hoe zou dat werken? Leidt dit tot een eenheidsworst van het straatbeeld? Wat vindt de architectuurwereld hiervan? De debatreeks Architectuur: Over Grenzen is tot stand gekomen met ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. De volgende aflevering vindt plaats op 8 april, onder de titel Stadsgrenzen gaat het over de rafelranden van de stad. Informatie over de hele reeks is te vinden op www.tumultdebat.nl.

Architectuur: Over Grenzen
Aflevering 1: Elitaire Grenzen

Datum: di 11 maart Tijd: 20.00-21.30 uur.

Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Entree vrij. (Info en reserveren: www.tumultdebat.nl/ 030-2332430)

-----------