Gemeente Veere


Bijeenkomst second opinion ziekenhuis Zeeland

Op dinsdag 11 maart om 16.30 uur in het gemeentehuis in Domburg.

Op dinsdag 11 maart om 16.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats van de raden van de gemeentes Middelburg, Vlissingen en Veere in het gemeentehuis van Veere aan de Traverse 1 te Domburg. Tijdens deze bijeenkomst wordt de "Second Opinion eindrapportage werkgroep nieuwbouw Ziekenhuis Zeeland" gepresenteerd.

Aanleiding voor deze "second opinion" is dat de werkgroep nieuwbouw Ziekenhuis Zeeland in haar eindrapportage ("rapport Bouhuys) heeft geconcludeerd dat het voor de Zeeuwse gezondheidszorg boven de Westerschelde het beste is om een hoofdziekenhuis in Goes te bouwen met een nevenvestiging in de Mortiere te Middelburg. Het ziekenhuis in Vlissingen zou dan moeten sluiten.

Middelburg, Vlissingen en Veere zijn van mening dat voor dit rapport deels onjuiste en verouderde gegevens zijn gebruikt. Ook zijn niet alle alternatieven onderzocht. Er is niet gekeken naar een hoofdlocatie van een ziekenhuis bij Middelburg. Deze variant zou logischer zijn gezien het demografische zwaartepunt en de infrastructuur. Ook is niet onderzocht wat de consequenties zijn van het behoud van het ziekenhuis in Vlissingen. De drie gemeenten besloten daarop om op een transparante wijze een " second opinion" op te laten stellen. Dit onderzoek is verricht door Lokerse consultancy te Rotterdam.

Het resultaat wordt nu gepresenteerd in een gezamenlijke raadsvergadering waarbij de heer Simons, directeur Oosterscheldeziekenhuizen ook aanwezig zal zijn.