CNV Metaaltechniek: Estafette staking kleinmetaal dinsdag naar Zeeland

10/03/2008 15:56

CNV Bedrijvenbond

De estafettestaking in de kleinmetaal is vandaag de derde stakingsweek ingegaan. In het Fries Congrescentrum kwamen honderden stakers bijeen. Morgen ligt de nadruk van de acties op de provincie Zeeland, waar Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond, de stakers een hart onder de riem steekt in cultureel centrum 't Meulengat in Sluiskil.

In Zeeland wordt morgen het werk neergelegd bij ZVU in Terneuzen, Auto Adria in Goes en Zierikzee, Wolter & Dros in Goes, Bluekens Truck & Bus in Goes, De Feyter in Terneuzen, Eyke Hogendoorn in Terneuzen, Troost Mechacon in Terneuzen, Amec Spie in Terneuzen, Machinefabriek Sas van Gent in Terneuzen. De stakende werknemers van deze bedrijven vertrekken richting 't Meulengat in Sluiskil waar Jaap Jongejan ze rond 8.00 uur zal toespreken.

West/Midden:
CNV Metaaltechniek bezoekt dinsdagochtend om 9.00 uur het Bovag Dealerscongres in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) in Utrecht, waar vakbondsbestuurder Dolf Polders de werkgevers opwacht.

Verder zullen werknemers van Ascom op het Industrieterrein Lage Weide te Utrecht rond 6.30 uur het werk neerleggen. In Amsterdam Noord leggen werknemers van Merel/Falco Auto het werk neer.

Noord:
In het noorden van het land leggen werknemers van Ekels in Hoogezand om 7.00 uur het werk neer. Werknemers van Spie in Sappermeer staken Vanaf 5.30 uur. Daarna verzamelen de stakers zich in Actiecentrum Hotel Faber in Hoogezand.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl