Datum: 11 maart 2008

Lisse Doorrijder aangehouden De politie heeft maandag aan het eind van de middag een 20 jarige man uit Piwniczna Zdroj (Pl) aangehouden. Hij had rond 17.15 uur op de Spekkelaan een lantaarnpaal met zijn auto omver gereden en was daarna doorgereden. Dit was gezien door een getuige die de politie belde. Op de Heereweg zagen agenten de bewuste auto rijden. De agenten zetten de auto aan de kant en hielden de man aan. Hij is verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op omdat hij na de aanrijding zich niet bekend heeft gemaakt.

Rijnsburg Aanrijding De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding op de Graaf Florislaan. Maandag 10 maart rond 14.00 uur schampte een 85 jarige man uit Katwijk een auto die uit tegengestelde richting kwam en bestuurd werd door een 38 jarige man uit Noordwijkerhout. De ruimte om elkaar te passeren was er eigenlijk niet. Direct na het schampen stuurde de man uit Katwijk zijn auto naar rechts en reed in op twee vrouwen, een 57 jarige uit Katwijk en een 28 jarige uit Valkenburg, die daar achter een geparkeerde auto stonden. Een baby van anderhalve maand die één van de vrouwen vasthield, viel daardoor op de grond. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouwen werden overgebracht naar het LUMC. De 57 jarige werd daar opgenomen met een gebroken heup, de baby en de 28 jarige werden nog verder onderzocht. De politie heeft het rijbewijs van de man uit Katwijk ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leiden Verdacht van inbraak in auto De politie heeft maandagavond 10 maart een 17 jarige jongen uit Leiden aangehouden. De politie verdenkt hem van een inbraak in een auto aan de Lage Rijndijk. Rond 19.20 uur belde een buurtbewoner dat hij er getuige van was dat twee jongens een ruitje intikten van een daar geparkeerde auto en er iets uithaalden. Vervolgens reden ze weg op een scooter. Uit de auto bleek een houder van een navigatiesysteem te zijn gestolen. Met het signalement van de verdachten op zak, zocht de politie naar de daders. Op de Marnixstraat herkende agenten daarin de daar op een scooter arriverende verdachte. Het weggooien van een navigatiesysteem was nog net door de agenten gezien. De scooter waarop hij reed was gestolen. De verdachte werd dan ook aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Nieuwkoop Ongeval Een 68 jarige man uit Nieuwkoop is maandag 10 maart rond 20.10 uur zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Kennedylaan. De man stak daar via een voetgangersoversteekplaats de weg over. Een 38 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn reed de man aan. Volgens haar reed ze met geringe snelheid maar kon ondanks krachtig remmen de man niet meer ontwijken. Getuigen zeggen dat de snelheid lag tussen de 30 en 40 kilometer per uur. De man is met zwaar hoofd- en inwendig letsel overgebracht naar het LUMC. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval. Voor het sporenonderzoek werd de Kennedylaan gisteravond enige tijd afgesloten.

------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --