Nederlandse Vereniging van Journalisten


11 maart 2008

Onderzoek NVJ Omroep naar functiewaardering publieke omroepen

Via een enquête onder haar leden wil de NVJ Omroep onderzoeken of de werkgevers in de publieke omroep zich wel houden aan de vorig jaar gemaakte CAO-afspraken. Toen is een nieuw functiewaarderingsmodel geïntroduceerd. Onderdeel van de afspraak was dat het voor 1 april dit jaar ingevoerd en geëvalueerd zou zijn.

Het nieuwe functiewaarderingsmodel was bij het afsluiten van de CAO voor de NVJ één van de belangrijkste afspraken. Het model maakt het mogelijk beter mensen in het loongebouw te plaatsen.

Met name journalisten konden niet uit de voeten met de oude systematiek waarbij alleen doorstroming naar een andere loonschaal mogelijk was als iemand leidinggevende taken in zijn of haar pakket kreeg. Nu is het mogelijk beter rekening te houden met kennis en kunde van specifieke medewerkers.

Bovendien wordt niet langer ingeschaald op basis van het medium waar iemand voor werkt, maar de complexiteit van de functie bepaald de inschaling.

"Daarmee is het mogelijk dat de functie verslaggever in wel vier verschillende loonschalen kan worden ingedeeld", zo stelt Omroepsecretaris Marc Visch van de NVJ. "Dus kan beter rekening worden gehouden met bepaalde senioriteit. Het is namelijk vreemd dat iemand die aan het begin van zijn carrière staat in dezelfde loonschaal zit als de meest ervaren journalist."

De NVJ heeft de afgelopen periode veel klachten van leden binnengekregen. "Mensen geven aan of niet opnieuw ingedeeld te zijn of men is het niet eens met de indeling", aldus Marc Visch. "Maar dat zegt op zich niet. Daarom willen we objectieve gegevens. En dat kan door middel van een enquête onder alle leden." Eind deze week zal de enquête onder de NVJ-leden worden verspreid.