Ziekenhuisgroep Twente


---
Persverklaring - Rookontwikkeling zuidvleugel Twenteborg Ziekenhuis (10-03-2008)

Almelo, 10 maart 2008 (21.40 uur)

Om 18.36 uur maandagavond 10 maart was er sprake van rookontwikkeling op een verpleegafdeling in de zuidvleugel van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo.

De oorzaak is een kapotte V-snaar van de luchtbehandelinginstallatie in de zuidvleugel. Via deze installatie kwam vervolgens rook op de verpleegafdeling op de derde etage. Uit voorzorg zijn drie verpleegafdelingen ontruimd.

De rook heeft geen gevolgen gehad voor de ca. 50 aanwezige patiënten. De patiënten zijn opgevangen in de Twentezaal van het ziekenhuis.

Monteurs van de technische dienst van het Twenteborg Ziekenhuis zijn sinds 20.00 uur bezig met de vervanging van de V-snaar in de luchtbehandelinginstallatie. De installatie is inmiddels gerepareerd en de patienten worden nog vanavond teruggebracht naar de desbetreffende afdelingen.

---

Doorbraak in de preventie tegen baarmoederhalskanker (09-01-2008)

Informatieavond over de HPV-vaccinatie

Onlangs is een nieuw vaccin beschikbaar gekomen, dat bij kinderen van 9 t/m 15 jaar en bij jonge vrouwen van 16 t/m 25 jaar baarmoederhalskanker kan voorkomen.

De maatschappen gynaecologie van de Ziekenhuisgroep Twente in Almelo en Hengelo, organiseren een informatieavond over de mogelijkheden om dit vaccin toe te passen.

Datum: dinsdag 15 januari 2008
Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Twenteborg Ziekenhuis, Zilvermeeuw 1, Almelo Twentezaal Spreker: dr. E.M.J. Schutter en mw. K.S. Dekker, gynaecologen

Wanneer u deze informatieavond wilt bijwonen, verzoeken wij u zich van te voren aan te melden. Dit kan op de volgende manieren:
* Via het emailadres: InfoService@zgt.nl

* Of via telefoonnummer (0546) 69 3003 (op werkdagen)

Aanmelding kan tot maandag 14 januari a.s. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Kijk ook op:

* www.sbbw.nl of

* www.beschermjedochter.nl of

* www.beschermjelijf.nl


---