Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 11-03-2008

Meisje gewond bij ongeval

UBBENA Maandagmiddag is een 14-jarig meisje uit Vries gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed op haar fiets vanuit de richting Assen over het fietspad langs de Asserstraat. Een automobilist, gegevens ontbreken nog, sloeg rechtsaf en zag het meisje niet. Ze viel op straat en raakte gewond aan haar hoofd. Met de ambulance werd ze overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. (08-118489)

Winkeldieven aangehouden

COEVORDEN Maandagmorgen heeft de politie een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden die was betrapt bij de diefstal van twee pakjes sigaretten. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Friesestraat. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. (08-118367)

RODEN Maandagmiddag zijn twee meisjes betrapt bij de diefstal van twee paar schoenen. De twee, een 14-jarige uit Roden en een 15-jarige uit Ten Boer, werden betrapt in een schoenenwinkel in de Albertsbaan. Ze worden doorverwezen naar HALT. (08-118518)

Aanhouding na bedreiging

HOOGEVEEN Maandagavond heeft de politie een 38-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij had daar zijn 49-jarige broer met de dood bedreigd en werd na de melding aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Deze zaak wordt mogelijk afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-118562)

Schade na containerbrand

NORG Maandagavond is door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een papiercontainer aan de Donderseweg. De brand achter een theehuis werd ontdekt door een passerende automobilist. Deze bluste zelf de brand. Door de brand is schade ontstaan aan het theehuis. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-118552)

Politie neemt hennepplanten in beslag

COEVORDEN Maandag heeft de politie in een woning aan de Rogier van de Weijdenstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner was niet thuis. De kwekerij met ruim honderd planten is ontmanteld. Alle spullen zijn vernietigd. De bewoner zal op een later moment als verdachte worden verhoord. (08-118333)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.