Persberichten Stad Utrecht, 10.55 uur.

Utrecht, 11-03-2008

Onder invloed

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 04.25 uur zagen agenten de man op de Van der Marckstraat rijden waarop ze hem controleerden, een blaastest afnamen en bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 825 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal uit drankhok

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag is bij een horecagelegenheid aan de Stadhuisbrug drank gestolen.

Rond 03.40 uur kwamen agenten ter plaatse en hoorden van de beveiliging dat twee jongens, een 18-jarige en een 20-jarige beide uit Utrecht, drank uit het drankhok hadden genomen. Dit deden zij terwijl op de deur stond dat de ruimte alleen toegankelijk was voor personeel. Het tweetal is voor verhoor meegenomen naar het bureau en tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeldig vervoersbewijs

UTRECHT- Maandagnacht is een man aangehouden omdat hij geen geldig vervoersbewijs kon tonen en hierop de buschauffeur heeft geslagen.

De 40-jarige buschauffeur uit Amersfoort reed in de richting van de Carthesiusweg toen er tijdens zijn route een 40-jarige man instapte. De man kon geen geldig vervoersbewijs tonen waardoor een discussie ontstond en de man de buschauffeur een klap gaf. Hierop heeft de buschauffeur de politie gealarmeerd, die de man omstreeks 00.30 uur aanhielden. De man is voor verhoor ingesloten.

Diefstal uit winkel

UTRECHT- Aan de St.Jacobsstraat is een meisje aangehouden omdat zij zonder te betalen goederen uit de winkel had weggenomen.

In een pashok had het 14-jarige meisje uit Utrecht een kledingstuk onder haar eigen kleding aangetrokken. Hierop is zij zonder te betalen naar de uitgang gegaan. Het meisje is overgedragen aan de politie en meegenomen voor verhoor.

Koperen pijpen

UTRECHT- Agenten hebben maandagochtend een man aangehouden die koperen pijpen had gestolen vanaf een bestelbus.

Een getuige had gezien dat de 35-jarige man uit Utrecht omstreeks 11.15 uur enkele koperen pijpen van een bestelauto af nam en vervolgens met versnelde pas wegliep. Toen agenten ter plaatse kwamen was de man verdwenen. Hij is later, aan de Twijnstraat aangehouden omdat hij zich in een winkel bevond waar hij een ontzegging voor heeft. De man is meegenomen en voor beide incidenten verhoord.

Fietsster beroofd van telefoon

UTRECHT- Aan de Vondellaan is op maandagmiddag een meisje beroofd van haar telefoon.

Een 18-jarige jongedame uit Utrecht stond omstreeks 15.40 uur bij verkeerslichten te wachten op groen licht. Op een gegeven moment had zij haar telefoon in haar hand en maakte aanstalten te gaan bellen. Hier kreeg zij echter niet de kans voor want haar telefoon werd uit haar handen gegrist en kreeg hierbij een klap. Vervolgens gingen twee jongens er op een scooter vandoor. Zij heeft aan de beroving geen letsel over gehouden. Het signalement van de bestuurder van de scooter betreft een jongen, ongeveer 16-17 jaar oud, kort donker blond haar (omhoog opgeschoren) en normaal postuur. De jongen droeg een zwarte leren jas met een bontkraag ook reed hij zonder helm. De opzittende is ook ongeveer 16-17 jaar oud, heeft een donkere huidskleur mogelijk negroïde en kort donker kroeshaar. Ook hij reed zonder helm.

Heeft u informatie over deze beroving, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven.