Gemeente IJsselstein


Bereikbaarheid Midden-Nederland

Datum: dinsdag 11 maart 2008
Heeft u een idee dat wél werkt? Oplossingen om de bereikbaarheid in de regio Midden-Nederland te verbeteren liggen niet kant en klaar op het schap. Heeft u een oplossing die de overheid over het hoofd ziet? Uw idee telt mee! Ga naar www.ikgaverder.nl.
Inspraak `nieuwe stijl' krijgt een gezicht:
Bestuurders dagen burgers uit met oplossingen te komen voor een bereikbaar Midden-Nederland
De samenwerkende bestuurders van de regio Midden-Nederland lanceerden 7 maart een interactieve website en roepen burgers op om daar innovatieve ideeën en oplossingen voor de bereikbaarheidsproblematiek in hun omgeving te laten horen. De oproep is één van de zeven pilots voor `Inspraak Nieuwe Stijl'.
VERDER is een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, Gewest Eemland, Gewest Gooi- en Vechtstreek en de gemeenten Amersfoort, Hilversum en Utrecht. Onder de naam VERDER denken bestuurders en beleidsmakers in de regio na over oplossingen voor de bereikbaarheidsproblematiek in Midden-Nederland. Dat is nodig om te voorkomen dat in 2020 de regio onbereikbaar wordt als het gevolg van het groeiende verkeer van mensen en goederen. Afgesproken is dat er twee pakketstudies worden uitgevoerd: één voor het gebied in en rondom de ring Utrecht en één voor het gebied rondom de driehoek Amersfoort - Utrecht - Hilversum. In het kader van deze studies nodigt VERDER burgers uit om met innovatieve ideeën te komen die een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid en daarmee de economische ontwikkeling van de regio. Reageren via website
Van vrijdag 7 maart tot en met 4 april kunnen burgers via ikgaverder.nl deze innovatieve oplossingen voor de regio achterlaten. Welke oplossingen zien inwoners en mobilisten in dit gebied voor de bereikbaarheidsproblemen in hun omgeving? Welke kansen zien zij voor het spoor, (water)wegen, fietspaden of bus en metro die de overheid over het hoofd ziet? Alle kansrijke ideeën die de oproep oplevert worden meegenomen bij de uitwerking van maatregelen die een goede bereikbaarheid van de regio - de draaischijf van Nederland - moeten garanderen.
Burgerparticipatie
Het betrekken en consulteren van belanghebbenden als burgers, bedrijfsleven, en maatschappelijke organisaties bij infrastructurele projecten is een van de uitgangspunten van het kabinetsbesluit Inspraak Nieuwe Stijl. Ook de samenwerkende bestuurders in VERDER vinden het belangrijk de meedenkkracht van de samenleving te benutten op het moment dat er nog echt wat met de inbreng kan gebeuren. Daarom hebben ze besloten deze oproep tot ideeën voor oplossingen voor 2020 te doen. Samen met het burgerpanel VERDER vormt de oproep één van de zeven landelijke pilots voor Inspraak Nieuwe Stijl. Ikgaverder promotiekaart