Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 11-03-2008

Vernieling

LOENEN AAN DE VECHT Op maandag 10 maart deden twee auto-eigenaren aangifte van vernielingen die in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart plaatsvonden.

Op zaterdagochtend 8 maart ontdekten twee bewoners van de Koningin Wilhelminaweg dat in de voorgaande nacht door onverlaten een spiegel van hun auto was afgetrapt. Een getuige verklaarde rond 02.10 uur iets gehoord te hebben en een scooter door de straat hebben horen rijden. Mogelijk hadden rond die tijd de opzittenden van een scooter de spiegels van de twee autos afgetrapt.

Aan getuigen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcohol

MAARSSEN Een 42-jarige automobiliste uit Loosdrecht werd in de vroege nacht van maandag 10 op dinsdag 11 maart aangehouden omdat zij te veel op had.

Rond 01.00 uur werd de Loosdrechtse op de Maarsseveensevaart gecontroleerd. Zij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 370 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.

Klikobranden

WILNIS Op maandagavond 11 maart werd in drie klikos brand gesticht.

Even na middernacht kreeg de politie de melding dat bij een woning aan de Blauwe Zegge een kliko in de brand had gestaan. Agenten gingen ter plaatse. Zij spraken met een getuige. Daarbij bleek dat op de Blauwe Zegge door onverlaten twee klikos in de brand waren gestoken. Een buurman was door de wijk gefietst en had nog een derde afgebrande kliko gezien. Die werd niet meer door de agenten aangetroffen.

Aan getuigen van de brandstichtingen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

HARMELEN De politie heeft op maandagavond 11 maart en het begin van de nacht een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 23.20 uur tot 00.20 uur plaats op de Dorpsstraat. In totaal 42 bestuurders moesten een blaastest afleggen, allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.

Koper gestolen

NIGTEVECHT Bij een bedrijf werd in de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart een partij koper gestolen.

Op maandagmiddag ontdekte de 68-jarige Nigtevechtse eigenaar van een bedrijf aan de Vreelandseweg dat er was ingebroken in zijn bedrijf. Bij de inbraak waren kratten met in totaal enkele honderden kilos koper gestolen. De verdachten waren via een weiland naar de Oost Kanaaldijk gelopen en hebben hun buit daar kennelijk in een voertuig geladen.

Aan getuigen die tussen zondagavond en maandagmiddag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Vreelandseweg en/of de Oost Kanaaldijk wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Meer dan dubbele snelheid

MIJDRECHT Twee bromfietsers reden op maandagmiddag 10 maart met meer dan het dubbele van de maximumsnelheid door Mijdrecht.

Rond 16.35 uur surveilleerden agenten met een onopvallende politieauto op de Constructieweg. Daar zagen zij twee bromfietsers met duidelijk een te hoge snelheid rijden. De agenten gingen achter hen aan en klokten het tweetal op 70 km/u, terwijl voor hen een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. Het tweetal, jongens van 17 jaar en afkomstig uit Mijdrecht en Zevenhoven, werd aan de kant gezet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Gezien de zwaarte van de overtreding wordt de hoogte van de boete door het Openbaar Ministerie bepaald. Dat zal vermoedelijk in de honderden euros gaan lopen.

Agressieve automobilist

MAARSSEN Een 33-jarige automobiliste uit Oude Wetering werd op maandag 10 maart door een medeweggebruiker achtervolgd.

Rond 09.00 uur reed de Weteringse met haar auto over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Om het overige verkeer in te halen reed zij vanaf de middelste rijstrook naar de linkerrijstrook. Toen zij daar reed, zag zij een auto met hoge snelheid naderen en de automobilist ging bumperkleven. Ook toen de automobiliste naar de middelste strook ging, bleef hij vlak achter haar plakken. De automobilist bleef de vrouw volgen en nam ook de afslag Maarssen.

De vrouw werd daar door hem afgesneden en tot stoppen gedwongen. De automobilist stapte uit, trok het portier van de auto van de vrouw open en schold haar de huid vol. Vervolgens gooide hij het portier dicht, vernielde de spiegel van haar auto en reed weg.

Het hevig geschrokken slachtoffer deed aangifte van vernieling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.