Gemeente Oirschot

Einde inspraak voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied

In deze artikelenreeks informeren we u over het voorontwerpbestemmingsplan "Buitengebied". De afgelopen weken heeft u kunnen lezen dat het voorontwerpbestemmingsplan voor de inspraak ter inzage lag. We zijn ingegaan op het voorontwerpbestemmingsplan, de mogelijkheid tot inspraak, de spreekuren en de informatieavonden. Met dit artikel sluiten we de inspraak af.

Einde inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft tot en met maandag 10 maart ter inzage gelegen. Tot die datum konden inspraakreacties kenbaar worden gemaakt. Deze mogelijkheid is goed benut. Bij het schrijven van dit artikel hadden we nog geen eindtotaal van aantal inspraakreacties. De voorlopige inschatting is dat we rond de 200 inspraakreacties uitkomen. Aangezien we het bestemmingsplan graag zoveel mogelijk in overleg met u willen opstellen, zijn wij hier tevreden over.

Terugblik informatieavonden

Tijdens de inspraakperiode hebben we 3 informatieavonden gehouden. In totaal zijn deze avonden door ongeveer 300 mensen bezocht. Wij zijn erg tevreden met deze hoge opkomst. De avonden bestonden uit een algemene toelichting op het bestemmingsplan, een terugblik op de brainstormsessies die we in mei 2007 hebben gehouden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Van deze mogelijkheid is deze avonden goed gebruik gemaakt. De verslagen van deze avonden kunt u teruglezen op onze website.

Speciale spreekuren

Ook hebben we tijdens de inspraakperiode speciale spreekuren gehouden. Gedurende 4 dagen zijn deze spreekuren door zo'n 100 personen bezocht. Op basis van deze hoge opkomst concluderen wij dat het bestemmingsplan goed leeft en iedereen zich hier ook erg bij betrokken voelt. De spreekuren waren bedoeld voor het stellen van specifieke vragen over het eigen perceel.

Hoe nu verder?

De komende maanden trekken wij uit voor de beoordeling van alle inspraakreacties en de reacties van de vooroverleginstanties. We gaan beoordelen of het bestemmingsplan op basis van deze reacties op onderdelen aangepast moet worden. Ook brengen we hierbij in beeld op welke onderdelen het voorontwerpbestemmingsplan nog niet goed in elkaar zat. We hebben al eerder vermeld dat sprake was van een voorontwerpbestemmingsplan, dat helaas enkele fouten bevatte.

Op basis van deze beoordeling stellen we een inspraakverslag op. In het najaar komen we dan terug met het ontwerpbestemmingsplan.

We streven er nog steeds naar om het bestemmingsplan in december 2008 te laten vaststellen door de gemeenteraad. Of dit haalbaar is, is mede afhankelijk van de inspraakreacties die we nu ontvangen hebben. Het kan daarom zijn dat het bestemmingsplan pas in het 1e kwartaal van 2009 wordt vastgesteld.

Voorlopig laatste artikel

Dit is het laatste artikel in deze artikelenreeks. In het najaar komen we terug met een nieuwe artikelenreeks over het ontwerpbestemmingsplan. Tot die tijd informeren we u incidenteel als daar aanleiding toe is.

Over een exemplaar beschikken

Op onze website www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u pdf-bestanden van de toelichting, de voorschriften, alle plankaarten en het bijlagenboek van het voorontwerpbestemmingsplan nog steeds downloaden.

Meer informatie

Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefoon (0499) 583 333.

Op onze website hebben we een speciale pagina gewijd aan het nieuwe bestemmingsplan. Op www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u onder andere de samenvatting van de brainstormsessies, de kadernota en ook alle vorige artikelen teruglezen.