Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nieuw magazine Ethiek, Onderzoek & Bestuur

11 maart 2008

Deze maand verscheen het eerste nummer van het magazine Ethiek, Onderzoek & Bestuur, een uitgave van het gelijknamige onderzoeksprogramma van NWO Geesteswetenschappen. Dit eerste nummer is volledig gewijd aan de programmalijn `Ethiek van technologisch onderzoek'.

Binnen dit themagebied - waarin nauw wordt samengewerkt met de Technologiestichting STW - doet een ethicus of een groep ethici onderzoek dat tot doel heeft de ethische vragen rond een technologisch project te identificeren en te bespreken. Met het magazine wordt één van de belangrijke doelstellingen van het programma vervuld, namelijk om de resultaten van de verschillende projecten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Via het formulier op www.ethiekonderzoek.nl kan een (gratis) abonnement op het magazine worden genomen. Ook zijn de artikelen hier digitaal te raadplegen.

In het onderzoeksprogramma Ethiek, Onderzoek & Bestuur worden ethische dilemma's wetenschappelijk doordacht, waarbij het vooral gaat om vraagstukken waarmee beleidsmakers worden geconfronteerd.

cover EOB magazine

Cover Ethiek Onderzoek & Bestuur

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

..............................

Meer informatie bij:

* Jasper Roodenburg (beleidsmedewerker NWO-GW)
* t.: +31(0)70 344 0806, roodenburg@nwo.nl
* zie ook www.ethiekonderzoek.nl