Indian Summer Festival presenteert nieuwe namen

11/03/2008 12:41

Famous Agency

Na de bekendmaking van de eerste namen voor de dance-podia, geeft Indian Summer Festival nu ook met grote trots een reeks nieuwe artiesten prijs voor het pop/ rock-podium. Naast grote namen als Anouk en Golden Earring zullen ook Het Goede Doel, Alain Clark, Leaf en Pete Philly & Perquisite op 21 juni acte de presence geven in Broek op Langedijk tijdens de achtste editie van het Noord-Hollandse festival.

Het Goede Doel is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De succesformatie rond Henk Westbroek en Henk Temming uit de jaren '80 heeft na bijna twintig jaar besloten opnieuw te gaan touren en is zelfs bezig met de opnames van een nieuw album. Maar naast nieuw werk zullen de mannen natuurlijk ook uit hun oude repertoire putten. Wie zijn lippen onbewogen kan houden bij megahits als "België", "Gijzelaar" en "Vriendschap", moet in de eighties van een andere planeet zijn gekomen.

Alain Clark is al enige jaren actief in de Nederlandse muziek, maar brak in 2007 definitief door met zijn megahit "This Ain't Gonna Work". Het album "Live It Out" prijkt al weken in de bovenste regionen van de album charts en heeft zelfs meer dan 40.000 exemplaren verkocht: goed voor een gouden album!

Leaf is één van de grootste ontdekkingen van het afgelopen jaar. De Utrechtse band rond vijf Rockacademie-studenten ging sky high na hun zeer succesvolle single "Wonderwoman", gekenmerkt door het zeer aanstekelijke refrein. Hun bijbehorende album "Life's A Beach" ( overigens uitgebracht in eigen beheer) volgde het succes en heeft de weg gevonden naar tienduizenden cd-spelers.

Pete Philly & Perquisite vormen met hun unieke sound een welkome aanvulling in de Nederlandse hiphopscene. Met twee succesvolle albums op zak ("Mindstate" en "Mystery Repeats", welke op nummer 2 binnenkwam in de Nederlandse albumchart) kun je spreken van één van de meest geliefde hiphopacts van eigen bodem. Hun mengelmoes van sophisticated sounds en een heuse live-band bij optredens zorgde voor grote gigs als Lowlands en North Sea Jazz. Dit duo weet op elk festival de zon achter eventuele wolken tevoorschijn te toveren.

Uiteraard is het programma met deze namen nog lang niet compleet, dus voor updates over Indian Summer Festival, de acts en meer informatie over deze parel van het Noorden kunt u surfen naar http://www.indiansummerfestival.nl.





http://www.indiansummerfestival.nl